Ozbiljni reči pale između Nurkića i Nebojše Čovića

Balkan Portland Trail Blazers

Ozbiljni reči pale između Nurkića i Nebojše Čovića

Balkan Portland Trail Blazers
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 21.11.2021. Foto: Portal 072info

Jusuf Nurkić nije omiljeni lik među ljubiteljima košarke u Srbiji. Centar Portland Trejl Blejzersa i reprezentacije Bosne i Hercegovine davao je izjave koje nisu “legle” žiteljima naše države u prošlosti, a iste su bile povod i jednog od odgovora predsednika Crvene Zvezde, Nebojše Čovića, na gostovanju u podkastu Sport lajt, televizije Sport Klub.

Crveno-beli trenutno imaju problem na poziciji centra, a na šaljivo pitanje voditelja Ivana Miklje, da li bi doveo peticu Blejzersa da je u mogućnosti, Čović je odgovorio:

“Ne, zato što je davao izjave koje su nedolične.”

Ono što je retkost, pomenuti momak nije ostao ništa dužan. Naime, Nurkić je još oštrije odgovorio Nebojši Čoviću:

Kada vas kriminalci prozivaju, onda znate da radite nešto dobro, je l’ tako? Za dotičnog nemam baš puno reči. Za mene u Beogradu postoji samo jedan klub, a to je Partizan. Tako da svakako ne bih mogao da igram za Zvezdu, hteo on to ili ne.

Nebojša Čović nije ostao dužan, pa je povodom reči Jusufa Nurkića dao saopštenje:

Jusuf Nurkic navodna “NBA zvezda” (što mi dodatno daje povoda da mu odgovorim) moralna i ljudska nula, neko koji je veličao džamiju Ante Pavelića u ustaškoj NDH, zbog koje je morala da reaguje i jevrejska zajednica i udruženje Simon Vizental, neko koji je svaki svoj javni nastup začinio promocijom pogrešnih (ili za njega pravih vrednosti) poput nošenja majice sa imenima devetorice ratnih zločinaca koji su se “istakli” ubijanjem Srba i Hrvata tokom građanskog rata u Bosni i Hercegovini!

Kada smo već kod kriminala, nisam upoznat da je bilo ko iz Crvene zvezde ili od njenih simpatizera u zatvoru. Za razliku od nekih drugih…

Na njegovu žalost, znam kako je Jusuf vaspitavan, po kome je dobio ime (ujaku koji je poginuo u građanskom ratu u Bosni) ko mu je otac Haris (takođe vojno angažovan u ratu u Bosni) i koliko zapravo Jusuf “voli” Srbe kod kojih bi na kraju karijere možda da zaradi još neki evro na proverenoj klubaškoj podeli. Verujem da bi sa lakoćom nosio dres kluba koji tako mnogo voli, ali me jako zanima kako bi pričao o moralu – i muralu!

Jasno mi je i da odgovor ( u vidu najave intervjua na Sportklubu koji tek treba da usledi) na moju vrlo preciznu izjavu posle 26 dana, sada u ovom trenutku, nikako nije “spontan”. Ovakva vrsta “zabave” za javnost sada, savršeno odgovara onima koji bi da probleme koji su im se “uselili” pre 7 dana, sa svoje adrese presele na mene lično i adresu Crvenu zvezdu. Žao mi je, neće moći!

Lako je sedeti u Portlandu, nositi majice zločinaca i ubica Srba i Hrvata, kačiti slike Pavelićevih džamija, glumiti nekakvog vikend nacionalistu, finasirati odbrane živih ratnih zločinca, koketirati sa estradom, i podgrevati mržnju. Ako neko tada nije shvatio moju izjavu o “neigranju” Nurkića za Crvenu zvezdu (koju sam dao još 26.10.2021.godine), nadam se da je sada shvata u punom smislu te reči i simbolično i bukvalno. Da ponovim – takvi poput njega, nikada, dok sam predsednik kluba neće igrati u Crvenoj zvezdi”.

Danas je i godišnjica mučkog ubistva Marka Ivkovića u Istanbulu, koji je nastradao ni kriv ni dužan samo zato što je Srbin i navijač Crvene zvezde. Upravo kako se to ponovo nikada ne bi dogodilo, morao sam da odgovorim nekome ko bi zapaljivim izjavama da nas vrati u prošlost. Takvi po vrednosnom sistemu i dalje imaju imena i nadimke koji su i dalje jasni svima na prostorima bivše SFRJ – baraba i dripac.

Ovim bih stavio tačku na ovu temu koja je svakome dobronamernom, bez obzira na navijačke boje i sve moguće podele, vrlo jasna.

Podelite vest: