Pobeda Orlanda uz idealan scenario po njih i poraze rivala, Vučević jako dobar

Balkan Orlando Magic

Pobeda Orlanda uz idealan scenario po njih i poraze rivala, Vučević jako dobar

Balkan Orlando Magic
Autor: Uroš Živković Datum objave: 04.04.2019. Foto: Sports Illustrated

Košarkaši Orlanda opravdali su ulogu favorita i relativno lako kod kuće savladali Njujork Nikse 114:100.

Ono što dodatno ide u prilog timu sa Floride su porazi direktnih konkurenata za plasman u plej-of. Svoje mečeve su večeras izgubili i Majami i Detroit i Bruklin. Jedino je Šarlot slavio, ali oni su već praktično otpisani i imaju samo teoretske šanse za plasman u doigravanje.

Medžik je do trijumfa predvodio Nikola Vučević sa 29 poena, 13 skokova i 3 asistencije. Dobar meč je odigrao i Aron Gordon sa 19 poena, 7 skokova i 6 asistencija, a standardno, kao i cele sezone, dobar doprinos sa klupe dao je i Terens Ros koji je ubacio 23 poena, uz 5 asistencija i 4 skoka, za tek nešto više od 23 minuta igre.

Kod gostiju, bivši igrač Orlanda Mario Hezonja bio je jako motivisan. Postigao je 29 poena što mu je rekord karijere u NBA ligi, a zabeležio je i 9 skokova, 5 asistencija i 2 ukradene lopte. Mladi ruki, Kevin Noks imao je 21 poen, 4 skoka i 2 ukradene lopte.

Orlandu preostaju još 3 utakmice do kraja regularnog dela sezone i imaće priliku da se izbore za plef-of u mečevima sa Atlantom kod kuće i na gostovanjima Bostonu i Šarlotu.

Podelite vest: