Pohvale na Bobijev račun sa svih strana

Balkan Philadelphia 76ers Plej-of

Pohvale na Bobijev račun sa svih strana

Balkan Philadelphia 76ers Plej-of
Autor: Uroš Živković Datum objave: 20.04.2019. Foto: nbcsports.com

Boban Marjanović je, usled povrede koja muči Džoela Embida, dobio nešto značajniju minutažu i ulogu u timu u plej-of seriji sa Netsima.

Srpski gorostas na dosadašnje tri utakmice prosečno beleži 14.3 poena, 6.3 skokova, 2 asistencije i 1 blokadu, za svega 17.3 minuta igre. Iz igre šutira jako dobrih 61.5%, a sa linije za slobodna bacanja je bio gotovo nepogrešiv 11/12.

Dobre Bobijeve partije nisu prošle nezapaženo, a pre svih se oglasio trener Siksersa, Bret Braun:

Segment igre u kom je najviše napredovao i što odlično radi za nas kroz ove utakmice je odbrana, a tu pre svega mislim na odbranu u tranziciji. Kada se igra ubrza, na papiru gledano nama to ne odgovara, naročito baš protiv Bruklina i nezahvalno je očekivati od naših centara Bobana, Džoela, Grega da toliko trče i da pokrivaju teren, međutim, Boban to zaista sjajno radi. Ta njegova posvećenost i trud da se što pre vrati u odbranu je za svaku pohvalu.

Predani NBA analitičari su došli do podatka da su igrači Bruklina kombinovano u 2. i 3. utakmici kada ih je Bobi čuvao šutirali svega 5/14 iz igre.

(Foto: Drew Hallowell/Getty Images)

I trener Bruklina je za Marjanovića imao samo reči hvale:

Vidite, on je očigledno jako talentovan momak. Za tu visinu da poseduje sve te veštine, impresivno je, zaista. I upravo je ta njegova visina naš najveći problem, kako napasti tolikog igrača? U napadu je takođe impresivan, mi pokušavamo da ga limitiramo i udaljimo što dalje od koša, ali on jako dobro šutira i iz daljine, a kada počne da pogađa, onda smo skroz u problemu.

(Foto: Wendell Cruz)

Zanimljiva je bila izjava i njegovog saigrača, Grega Monroa, kako misli da Bobi još uvek nije promašio sa poludistance od kako je on stigao u tim. I zaista, to nije previše daleko od istine.

Podelite vest: