Pol Milsap: “Jokić je kao Tom Brejdi, fenomenalan je!”

Balkan Denver Nuggets Plej-of

Pol Milsap: “Jokić je kao Tom Brejdi, fenomenalan je!”

Balkan Denver Nuggets Plej-of
Autor: Uroš Živković Datum objave: 30.04.2019. Foto: hoopshype.com

Denver je slavio protiv Portlanda u prvom meču polufinala Zapadne konferencije, a nakon utakmice ponovo su stizale brojne pohvale na račun srpskog košarkaša.

Njemu sigurno najdraže, dolazile su od strane saigrača, između ostalih i Pola Milsapa, koji je takođe odigrao veoma dobar meč.

Dok igra, on je kao kvoterbek. Ja ga poredim sa Tomom Brejdijem, tako visoko mišljenje imam o njemu, on je naš Tom Brejdi.” – izjavio je Milsap i dodao:

Ne postoji ta odbrana koja njega može da zaustavi. On toliko dobro čita svaku situaciju, tako dobro može da predvidi protivnička postavljanja i kretnje i onda mu nije teško da doda loptu slobodnom saigraču, a na nama je da ga ne izneverimo. Fascinantno je da uvek nađe pravo rešenje, nikad ne forsira bez razloga, to je zaista impresivno u njegovim godinama, ta zrelost i samouverenost sa kojom igra.

(Foto: John Leyba/The Denver Post)

O Jokiću je u superlativima ponovo govorio i trener Nagetsa, Majk Meloun:

Više nemam dileme, on je definitivno budući član Kuće slavnih! Ove sezone je MVP kandidat, iako verovatno neće biti proglašen za najkorisnijeg, ali u užem je krugu kandidata, a morao bi da bude u najboljoj petorci lige. Bila bi to prava nepravda ako ne bude bio član najbolje petorke.

Podelite vest: