Prva pobeda Petra Božića na klupi Ostin Sparsa

Balkan NBA San Antonio Spurs

Prva pobeda Petra Božića na klupi Ostin Sparsa

Balkan NBA San Antonio Spurs
Autor: Datum objave: 16.11.2021. Foto: Project Spurs

Srpski trener zabeležio je svoju prvu pobedu kao trener razvojnog tima San Antonio Sparsa, Ostin Sparsa. U drugoj utakmici sezone razvojne lige, njegov tim je bio uspešniji od ekipe Sijudad Meksika rezultatom 112:110.

Ostin Sparsi su bili u rezultatskom zaostatku tokom celog meča i u jednom trenutku su zaostajali 15 poena za protivnikom. Međutim, uspeli su da prebrode krizu i na kraju slave prvu pobedu nakon početnog poraza od Rio Grandea.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Džoš Primo sa 28 poena, pratio ga je Džo Vikamp sa 24, a 20 je ubacio Devonte Kakok. Kakok je imao polaganje za pobedu u poslednjem minutu kojim je svom timu doneo prvi trijumf u sezoni.

Nakon meča igrači su obeležili pobedu polivanjem Božića u svlačionici. Nadamo se da je ovo jedan uspešan početak trenerske karijere i da će vremenom doći i do stručnog štaba legendardnog Grega Popoviča. Božić je u Ostin Sparsima od 2017.godine gde je obavljao ulogu pomoćnog trenera, a ovo mu je prva sezona u kojoj je glavni trener ekipe otkada je u NBA ligi.

 

 

Podelite vest: