Draft predstavljanje: Ar Džej Beret

Draft

Draft predstavljanje: Ar Džej Beret

Draft
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 20.06.2019. Foto: Ball Durham

3. Ar Džej Beret

Djuk / Krilo / 200cm

22.6 poena, 7.6 skokova, 4.3 asistencije, 3.2 izgubljene, 45/31/67 šuterski proseci.

(FOTO: MSG Networks)

Ar Džeja Bereta sam prvi put gledao na čuvenom prvenstvu Sveta za klince do 19 godina. Na istom šampionatu je potpuno sam razmontirao Amerikance i mometalno postao jedan od top igrača generacije na draftu sledeće sezone.

Odlučio se za Djuk, gde je sa Zajonom Vilijamsonom činio dinamični duo. Nisu mogli do titule šampiona koju su žarko želeli, ali ih obojicu čeka blistava NBA karijera.

Ono što me je najviše začudilo u njegovoj igri ove sezone jeste nesigurnost u šut spolja. Na pomenutom prvenstvu je šutirao sa toliko samopouzdanja, da sam pomislio da gledam u budućeg mvpa lige. Svakako da to pokazuje da kvalitet u šutu spolja može da se povrati.

Mimo toga, Beret je kompletan napadač. Ofanzivna sila svoje vrste, levoruki ubica.

Pokazao je mnogo više vere u šut sa poludistance, odakle je redovno rešetao i iz driblinga. Rad nogama je već sada na zavidnom nivou i u okvirima NBA lige. “Step back” razvijen.

Nije Beret samo strelac, nesebičan je igrač, voli i zna da podeli pas. Ima odličnu viziju. Takodje, za svoju poziciju Beret je vrhunski skakač. Pre svega ima njuh, često namiriše gde će lopta da se odbije.

Njujork Niksi verovatno biraju Bereta sa treće pozicije i ovaj tim konačno dobija pravu mladu nadu, nešto što im je prekopotrebno nakon razlaza sa Porzingisom. Džamal Marej je nedavno izjavio, uz možda malo sunarodničke privrženosti, da će Beret imati bolju NBA karijeru od Zajona. Može li Ar Džej da opravda ove reči?

Podelite vest: