Draft predstavljanje: Bol Bol

Draft

Draft predstavljanje: Bol Bol

Draft
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 20.06.2019. Foto: Sports Illustrated

19. Bol Bol

Oregon / Centar / 220cm

21 poen, 9.6 skokova, 1 asistencija, 2.7 blokada, 2 izgubljene lopte, 56% iz igre, 52% za 3, 76% sa linije za slobodna bacanja. Odigrao samo 9 utakmica zbog povrede.

(FOTO: The Team 980)

Bol Bol, sin čuvenog centra Manutea Bol, jedan je od najzanimljivijih talenata na ovom draftu. Malo je reći – nešto ovakvo se retko vidja.

Visok je 221cm, ima raspon ruku od 231cm, ali je bek šuter zarobljen u telu mršavog džina. Ko pada na pamet? Durent, Bol je značajno viši. Porzingis? Bol je značajno fluidniji u kretanju i kontroli lopte.

Bol Bol ima strašno mekanu ruku. Napada driblingom protivničke centre sa serijom prednjih promena, zaista prizor koji se retko vidja. Nakon što ostvari prednost, potrebno mu je dva koraka i na obruču je. S obzirom na gradju razumljivo je zašto ne voli preterano kontakt pri košu, ali to nadokandjuje opet kao i svaki bek – mekanim flouterom.

Pitate se šta fali, pa je ovako visoko na listama. Bol je katastrofalan defanzivac! Katastrofalan. Ne dajte da vas broj blokada zavara, čovek je potpuno izgubljen u vremenu i prostoru na defanzivnoj strani terena. Pozicioniranje i logika su na nivou osnovne škole, a odbrana pik en rola tragikomedija.

Teške reči s naše strane možda, ali najviše zbog činjenice što su svi ovi nedostaci odraz manjka želje i koncentracije. Bol se nije spustio u stav niti u jednom od mečeva kratke sezone (odigrao samo devet mečeva zbog povrede stopala). Izgledao je potpuno nezainteresovano u odbrani u više navrata.

Potencijal je apsolutno neverovatan. Igrač njegove gradje, sa motorikom pola metra nižeg čoveka, tehnikom plejmejkera – nebo je granica. Tim koji bude birao Bola svakako se nada da ima način da probudi želju i energiju u ovom momku, ako to ne uspeju ovaj momak se neće dugo zadržati u ligi jer će biti gotovo nemoguće staviti ga na teren – toliko je loš defanzivno.

Otuda i Bol ovako visoko na listama, svakako da će biti odličan pik krajem prve runde, kada na tim koji ga bude birao i na njega samog neće biti toliki pritisak. Ali ako ode rano u prvoj rundi, mogao bi da bude promašaj decenije.

Podelite vest: