Draft predstavljanje: Derijus Bejzli

Draft

Draft predstavljanje: Derijus Bejzli

Draft
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 19.06.2019. Foto: behindthebuckpass.com

29. Derijus Bejzli

Srednjoškolac / Krilo / 206cm

(FOTO: The Sixers Sense)

Strašno zanimljiva i neobična sezona je iza ovog momka. Darijus Bejzli je prvo prihvatio školarinu sa Sirakjuza, da bi nešto kasnije odustao od koledž košarke kako bi igrao u razvojnoj NBA ligi i tako se pripremio za draft. Na kraju je odustao i od toga i izabrao nesvakidašnje rešenje – prihvatio je milionsku stipendiju Nju Balansa gde je radio kao internista i uporedo se priprema za ono što dolazi.

Otežalo je ovo znantno posao skautima. Bejzli se nije našao na takmičarskoj utakmici više od godinu dana. Ono što znam jeste da je Bejzli mobilan atleta, ali i igrač koji će pod hitno morati da doda kilograme kako bi se takmičio u NBA ligi. Bejzli se pojavio na draft testiranju, gde je po rečima pristunih izgledao potpuno izgubljeno u prvom meču, ali je u drugoj utakmici skrenuo pažnju nekim sjajnim potezima.

Ovde zapravo imamo slučaj čistog potencijala. Bejzli će morati znatno da unapredi svoju igru kako bi bio spreman da doprinosi. Ono što trenutno znamo jeste da za svoju visinu ima jako dobru tehniku. Kako se projektuje kao igrač koji će većinu vremena provesti na perimetru, moraće značajno da poradi na svom šutu.

Defanzivni deo terena je ono što intrigira skaute više u ovom momentu. Bejzli je jako pokretan za igrača svoje visine, izuzetno dugačak, a to je ono za čime timovi vape u ovom trenutku i što je vidjeno kao budućnost – pet igrača na terenu koji mogu da preuzimaju sve i brane sve. Bejlzi je preskočio koledž, a u srednjoj školi je većina ovih momaka bilo dominantno, tako da ostaje upitno kakav je njegov osećaj za igru na tom delu terena. Bez toga sve predispozicije padaju u vodu.

Podelite vest: