Draft predstavljanje: Diandre Hanter

Draft

Draft predstavljanje: Diandre Hanter

Draft
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 20.06.2019. Foto: Beale Street Bears

5. Diandre Hanter

Virdžinija / Krilno / 200cm

15.2 poena, 5.1 skok, 2 asistencije, 1.4 izgubljene, 52/44/78 šuterski proseci.

(FOTO: Ozy)

Jasno je zašto je Hanter pravi u očima skauta. Ima pobednički gen, njegova Virdžinija je osvojila NCAA šampionat. Gradjen je perfektno za nove talase NBA lige. Prototip je 3-and-D igrača. 201cm, 218cm raspon ruku. Sve je jasno tu.

Hanter je uspeo da pogodi 43% trojki ove sezone, što je potvrdilo njegovo jako visoko mesto na ovogdišnjem draftu. Jak ko bik, dugačke ruke, može da brani od 1 do 4, ali još bitnije – igra jako i bez kompromisa.

Možda nije najveći potencijal, ali može odmah da doprinese. Idealan za ekipu koja će se boriti za plejof, na Virdžiniji imao skor 66-6, samo potvrdjuje pomenti pobednički mentalitet.

Majk Šmic, draft specijalista, ga je uporedio sa O Džijem Anunobijem i to zaista jeste jako dobro poredjenje, s tim što je Hanter čini se igra sa više žara, plus – njegov izbačaj se čini nešto stabilnijim.

Suma sumarum – odbrana prvo, tu je strašan, ne koristi ruke, jako brz lateralno. Voli da brani najbolje igrače protivnika. Pitanje je da li će ikada postati više od spot ap šutera u napadu. Dribling mu je jako visok i tvrd. Ali i u trenutnoj fazi imaće jako dobru NBA karijeru, timovi vape za ovakvim tipom igrača.

Podelite vest: