Draft predstavljanje: Dilan Vindler

Draft

Draft predstavljanje: Dilan Vindler

Draft
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 19.06.2019. Foto: Rip City Project

30. Dilan Vindler

Belmont /Krilo / 202 cm

21.3 poena, 10.8 skokova, 2.5 asistencija, 1.4 ukradene, 2.1 izgubljene, 54% iz igre, 43% za 3 poena.

(FOTO: At the Hive)

Da li je neko mogao da očekuje od momka koji je u svojoj prvoj koledž sezoni van linije za 3 poena šutirao 23.9%, kao i 66% sa linije slobodnih bacanja da će postati jedan od najboljih trojkaša u celom NCAA?

Dilan Vindler dolazi sa relativno malog koledža, ali je pokazao dovoljno kako bi privukao pažnju NBA skauta i nadao se da bude izabran čak u prvoj rundi drafta.

Levoruki igrač strašno mekane ruke jednostavno nije treba da bude ovde, ali je stigao svojim radom i samopouzdanjem. Vindler je već sada šuter potpuno spreman za NBA ligu. Iako je ostao sve četiri godine na koledžu, timovima će se dopasti činjenica da je prosto svake godine pravio znatan pomak u igri.

Dilan neće biti samo šuter, on je pre svega jako odgovoran na skoku, dobro gradi i ima njuh za pozicioniranje, gde će se lopta odbiti. Takodje, o njemu se priča kao o jako inteligentnom igraču, donosi dobre odluke i odličan je asistent.

Nema mnogo rupa u njegovoj igri. Svakako neće biti strašan defanzivac, ali igra sa dovoljno čvrstine i želje da na tom delu terena neće biti minus faza.

Ono što je poznato jeste da je Vindler radio treninge za Pejserse, Sikserse, Kelte, Džezere, Trejl Blejzerse i Netse. Provlači se priča da je posebno oduševio na treninzima Indijane, gde je pred Lerijem Birdom “zasuo” koš van linije za 3 poena. Pominje se kao odlično rešenje timova kojima će trebati neko da širi teren naravno, pre svega Filadelfija i Golden Stejt koji bi mogli da ga izaberu krajem treće runde.

Valja napomenuti da je Vindler od malih nogu navijač Pejsersa, a da je Deni Grejndžer njegov omiljeni igrač.

U rubrici komparacije – po pokretima dosta podseća na Inglsa, ali mnogo bolji šuter. Džo naravno prednjači u ostalim kategorijama.

Podelite vest: