Draft predstavljanje: Džekson Hejs

Draft

Draft predstavljanje: Džekson Hejs

Draft
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 20.06.2019. Foto: USA Today

9. Džekson Hejs

Teksas / Centar / 212cm

10 poena, 5 skokova, 2.2 blokade, 73% iz igre, 74% slobodna bacanja.

(FOTO: Burnt Orange Nation)

Hejs će biti jedan od najmladjih igrača na draftu, u maju je napunio 19 godina. Takodje, Hejs je verovatno najbolji pravi centar koji će se naći u izboru. Klasičan pik en rol skakutavac, odlična odbrana reketa, za razliku od sličnog tipa centara pogadja 74% slobodna bacanja.

Trenutno najbolje poredjenje – Džeret Alen, stil igre, kao i gradja. IQ je veliko pitanje. Nije se baš najbolje snalazio u nekim teškim situacijama, ali godine i tu sigurno igraju ozbiljnu ulogu.

Potencijalno odličan defanzivni centar, ne samo zbog odbrane reketa već ima dovoljno brze noge da do odredjene mere isparira i bekovima na perimetru. Neće to biti slučaj od starta karijere, ima problema sa pozicioniranjem, još uvek skuplja iskustvo što se pik en rol odbrane tiče, što će biti samo teže u NBA ligi, ali lek za sve pomenuto je samo jedan – iskustvo. Mora fizički da se popuni, kao i pomenuti Alen, ako želi da parira na postu dominantnijim igračima.

Ofanzivno jako jako limitiran, ali ni ne pokušava mnogo više od pik en rol akcija. Na postu dosta tanak repertoar. S obzirom koliko ima centara koji rade isto što radi Hejs, moraće pod hitno da doda još neku veštinu ofanzivno ili da postane toliko dobar u odbrani reketa da ekipa ne može bez njega. Šutirao je jako dobro slobodna bacanja, što daje nadu da će moći u nastavku karijere da razvije kakav takav šut spolja.

Podelite vest: