Draft predstavljanje: Grent Vilijams

Draft

Draft predstavljanje: Grent Vilijams

Draft
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 19.06.2019. Foto: Quin City Hoops

28. Grent Vilijams 

Tenesi / Krilni centar / 202cm

18.8 poena, 7.5 skokova, 3.2 asistencije, 1.5 blokada, 1.1 ukradena lopta, 56% iz igre, 82% sa linije slobodnih bacanja.

(FOTO: Blazer’s Edge)

Uf, koliko je teško projektovati Vilijamsa u današnjoj ligi i koliku će nagradu tim koji ga draftuje dobiti ukoliko ovaj momak nadje svoje mesto pod NBA suncem.

Jedan od mojih omiljenih igrača na draftu, neverovatna inteligencija, ne samo za košarkaške okvire. Naime, zanimljivost, majka Grenta Vilijamsa je inžinjer NASA-e, a sam Vilijams je dobio punu školarinu za Harvard i Jejl, ali je obe odbio kako bi igrao košarku na univerzitetu Tenesi.

Vilijams je stara škola, igra sjajno okrenut ledjima prema košu. Ima izuzetno jak donji deo tela kojim je uspevao da sa lakoćom pomera protivnike na postu, što ne znači da nije bilo finese.

Pokazao je tragove odličnog plejmejkera nakon kratkog rola iz pika, nešto po čemu neodoljivo podseća na Drejmonda Grina. Svaki tim koji ima toliko kvalitetnog igrača koji će izazivati udvajanje posle pika, mora u svom timu da ima i vrhunskog sekundarnog plejmejkera nakon istog, koji bi služio kao izduvni ventil i oslobodilac pritiska sa glavnih igrača. Tu na scenu stupaju igrači kao što je Grent Vilijams.

Inteligenciju na pravi način koristi i u odbrani. Iako možda nema fizičke karakteristike da bude elitni defanzivac, Vilijams je uvek na pravom mestu, uvek u pravo vreme rotira i ne iskače iz defanzivne šeme. Pomenuli smo da nas u jednom segmentu podseća na Drejmonda, ali ima ih više. A pomenuto, uz strašno snažnu osnovu u nogama je druga. Pi Džej Taker je igrač koji takodje pada na pamet.

Grentovi nedostaci su jasni. Još uvek prečesto propušta priliku da „opali“ sa distance, iako je pokazao veliki napredak na tom polju. Atletski takodje nije jedan od nadarenijih igrača na draftu, pa je moguće da će imati problema sa nižim brzim igračima.

Podelite vest: