Draft predstavljanje: Kej Zi Okpala

Draft

Draft predstavljanje: Kej Zi Okpala

Draft
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 19.06.2019. Foto: SFGate

26. Kej Zi Okpala

Stenford / Krilo / 207cm

16.8 poena, 5.7 skokova, 2 asistencije, 1 ukradena, 2.9 izgubljenih lopti, 46% iz igre, 37% za 3 poena i 67% sa linije slobodnih bacanja.

(FOTO: Stanford University Athletics)

Ono što prvo upada u oči gledajući krilo Stenforda jeste dužina. To je ono što je skaute privuklo kao magnetom, a Kej Zi je uspeo da ih zadrži velikim napretkom u igri u drugoj godini koledž košarke. Njegova ramena su široka i čini se kao da se taj okvir popunjava mišićima iz dana u dan.

Ono što možda nije bilo toliko uočljivo, ali sve više dobija na pažnji je elitna kontrola lopte Okpale. Ne samo za igrača njegove visine, već samo elitna kontrola lopte, tačka.

Okpalini problem dolaze u jednostanvoj činjenici da on nije navikao da bude glavni igrač. Sam je sebe izgradio i doveo u tu poziciju. Sada mu se zamera sporiji izbačaj, kao nemogućnost kreacije svog šuta spolja. Ali pre godinu dana Okpala nije šutirao ni iz mesta, a sada je respektabilan šuter ili bolje rečeno respektabilno je precizan.

Poznato je da je odardio treninge za Portland, Orlando, Jutu i Indijanu.

U ovom trenutku neodoljivo pokretima podseća na Brendona Ingrama. Sa jednom bitnom razlikom, Ingram je možda prirodniji košarkaš ako mogu tako da se izrazim. Okpala je od sebe napravio ovo što jeste velikim trudom, a to je stvar za dodatno poštovanje.

Podelite vest: