Draft predstavljanje: Kevin Porter mladji

Draft

Draft predstavljanje: Kevin Porter mladji

Draft
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 20.06.2019. Foto: In The Gym Range

21. Kevin Porter mladji

Univerzitet Južne Karoline / Bek šuter / 197cm

9.5 poena, 4 skoka, 1.4 asistencije, 1.9 izgubljenih, 47/41/52 šuterski proseci. 

(FOTO: Sports Illustrated)

Kevin Porter mladji jedan je od retkih na ovom draftu sa kvalitetom da izradi dobar šut za sebe, dovoljno kreativan da može da napravi nešto ni iz čega. Ipak, jako je teško izvesti prave zaključke iz njegove jedne godine na koledžu. Razlog je prost, Južna Karolina je igrala sa mnogo protoka lopte u napadu i kroz centre, što nije dalo puno prostora Porteru da pokaže ono u čemu je najbolji.

Imali smo prilika da vidimo to samo u malom uzorku i ono što smo videli izgledalo je zaista zaista dobro, ali da i dovoljno da se prenese na NBA terene?

Porter mladji izašao je na testiranje i pokazao se kao jedan od najbržih i najagilnijih igrača na draftu. Što se tiče snage i skočnost, zapao je u senku drugih igrača.

Kevin ima tek 18 godina, a već je pokazao veštinu koju izuzetno cene u NBA ligi, pomenutu kreaciju sopstvenog šuta. Na to, treba dodati da je Porter pogadjao 41% upućenih šuteva za 3 poena. Nije preterano skočan, ali jeste nekako, može se reći fluidan, po čemu me neodoljivo podseća na Luku Dončića.

Visok je 195cm, s tim da je veoma moguće da će zbog godina još rasti. Ima sjajan raspon ruku od 205cm i pokazao je na momente da bi mogao da bude vrhunski defanzivac. Na momente nažalost pokazao i nezainteresovanost, što se lako može pripisati godinama. Medjutim, poslednjih dana sve češće se pojavljuju pitanja što se njegove zagriženosti i volje za radom tiče. Ima li u tome istine ili timovi koji ga žele plasiraju lažne vesti?

Kevin Porter mladji je doživeo povredu tokom sezone, te je nakon povratka sve mečeve počinjao s klupe. Smanjilo je to dodatno njegov protagonizam u ovom sistemu, ali je ovaj momak pokazao i više nego dovoljno da bude pik prve runde na ovogodišnjem draftu.

Podelite vest: