Draft predstavljanje: Mfiondu Kabengele

Draft

Draft predstavljanje: Mfiondu Kabengele

Draft
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 20.06.2019. Foto: NBA

23. Mfiondu Kabengele

Florida Stejt / Krilni centar / 209cm

13.2 poena, 5.9 skokova, 1.5 blokada, 1.3 izgubljene, 50/37/76 šuterski proseci. 

(FOTO: NBA)

Kabengele na draft izlazi sa jasnom vizijom svoje igre – “streč” petica koja će preuzimati sve i braniti reket kada to nije slučaj. Nećak Dikembea Mutomba zadržao je njegov instinkt za blokadu, ima strašno duge ruke koje mu značajno pomažu, jedne od najdužih na draftu.

Prototip modernog centra ako sve krene kako su u njegovom taboru zamislili, ako ne bude tako, Kabengele će morati da bude dodatno efikasan u šutu spolja ukoliko želi da se zadrži na parketu duže na “četvorci”. Pitanje je prosto, da li će Kabengele moći da drži svoje, ili da ne bude potpuno pregažen, braneći gorostase lige – Jokića, Embida, Taunsa?

Ono gde je najmanje pokazao do sada i gde će verovatno imati najviše problema jeste branjenje nižih igrača na perimetru. Jako malo discipline u tim situacijama, kocka se što protivnički igrači često koriste jako dobro. To će biti samo vidljivije na NBA sceni i nešto na čemu će morati da poradi.

Mfiondu je pozvan u zelenu sobu što znači da najverovatnije odlazi u prvoj rundi, ali subjektivno mišljenje, ima boljih igrača i većih talenata i posle njega na ovoj listi iako je jasno zbog čega skauti vape za ovim momkom.

Podelite vest: