Draft predstavljanje: Nasir Litl

Draft

Draft predstavljanje: Nasir Litl

Draft
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 20.06.2019. Foto: NBA

11. Nasir Litl

Severna Karolina / Krilo / 198cm

9.8 poena, 4.6 skokova, 0.7 asistencija, 1,3 izgubljene lopte, 48/27/77 šuterski proseci.

(FOTO: Sports Illustrated)

Poseduje zaista zaprepašćujuće predispozicije. Jedan od atletski najnadarenijih igrača na draftu… I to je za sada to. Po mom mišljenju apsolutno ne zaslužuje da bude ovako visoko na draftu. Dosta je tu kvalitetnijih košarkaša, iako je potencijal ovog momka za svako poštovanje.

Prosto pitanje se postavlja, šta će Litl raditi u napadu jedne NBA ekipe? Nema mnogo napadačkih vrlina. Jedna jeste odlično kretanje bez lopte, voli da “prevari” protivnika izlaznom kretnjom pa da se vrati na back door pas za lako kucanje. Pitanje ipak koliko će puta uspeti to protiv NBA odbrana, koje su, uz dužno poštovanje, svetlosnim godinama ispred. Protivnici će mu prosto puštati šut i pomenute izlazne kretnje, jer Litl apsolutno ne postoji kao pretnja van reketa.

Defanzivno već možemo pričati o ozbiljnom prospektu. Na sve fizičke komponente dodajmo i da “može volu rep da isčupa” i dobijamo jednog potencijalno vrhunskog, elitnog defanzivca. Nasir Litl je krilo, ali snaga mu omogućava da od samog starta karijere u NBA ligi može da igra bez problema i krilnog centra.

Ono što ohrabruje jeste da skauti prenose da se Litl na treninzima pred draft pojavio sa znatno unapredjenom mehanikom i mnogo preciznijim šutem od očekivanog. Što govori samo jedno – momak je radnik, a sa ozbiljnim pristupom možemo ovde videti i jednog ozbiljnog NBA igrača.

Podelite vest: