Draft predstavljanje: Nikel Aleksander-Voker

Draft

Draft predstavljanje: Nikel Aleksander-Voker

Draft
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 20.06.2019. Foto: Streaking The Lawn

20. Nikel Aleksander-Voker

Virdžinija Tek / Plejmejker / 197cm

16.2 poena, 4.1 skok, 4 asistencije, 1.9 ukradenih, 2.9 izgubljenih, 47/37/78 šuterski proseci.

(FOTO: Ridiculous Upside)

33 godine igrač sa Virdžinija Teka nije bio izabran u prvoj rundi NBA drafta. 33 godine nisu imali igrača kao što je Nikel Aleksander-Voker. Večeras će postati tek drugi igrač Virdžinije Tek koji će se naći u NBA, ikada. Zanimljivo, jedini igrač sa Virdžinija Teka izabran u prvoj rundi bio je Del Kari, vrhunski šuter i otac Stefa i Seta Karija.
Nema mnogo toga što NBA timovi neće voleti oko ovog momka. Dugačak, spretan, sjajna gradja za beka/krilo.Vrhunska tehnika, driblinzi sa obe ruke, asistencije iz punog trka. Sve to Aleksander-Voker ima u rukavu.
Nije preterano veliki atleta, pa se u reketu oslanja na mekane floutere. Veliki kvalitet i u igri na postu protiv nižih bekova, i kao strelac i kao plejmejker iz tih pozicija. Taj nedostatak prvog koraka možda će ga limitirati u branjenju bržih bekova u ligi ili dostizanju nekih “All Star” visina, ali ima zaista dovoljno veštine da se zadrži u ligi niz godina.
Nikel je radio treninge za Indijanu, Minesotu, Šarlot, Boston, Detroit, Orlando i Majami. Veruje se da će jedan od ovih 7 timova i potegnuti obarač.
NAV je dobio poziv za zelenu sobu, što najverovatnije znači da će biti izabran sa jedne od prvih 20 pozicija. Društvo će mu praviti majka i rodjak, sjajni “ruki” Los Andjeles Klipersa – Šei Gildžeus-Aleksander.
Podelite vest: