Draft predstavljanje: Pi Džej Vašington

Draft

Draft predstavljanje: Pi Džej Vašington

Draft
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 20.06.2019. Foto: Courier-Journal

13. Pi Džej Vašington

Kentaki / Krilni centar / 203cm

15.2 poena, 7.5 skokova, 1.8 asistencija, 1.2 blokade, 2 izgubljene, 52/42/66 šuterski proseci.

(FOTO: Sportsnaut)

Nedostatak brzine je najveći razlog što Pi Džej ne ulazi u konverzaciju za top 5 pikova na ovom draftu. Polivalentan, strašno jak, može da preuzima od 1 do 5 – šlag na torti, ima zastrašujuće duge ruke. Vašington je budućnost.

On je neko ko se projektuje kao igrač koji bi već sada mogao da dobije epizodnu ulogu u nekom od timova koji će se boriti za šampionsku titulu. Toliko timovi vrednuju njegove sposobnosti I inteligenciju.

Pored pomenutog u odbrani, ima sve vrline da bude odličan “lepak” u napadu. Napredovao izuzetno kao spot ap šuter, a pregled igre je prisutan od prvih koledž dana. Vašington je neko ko neće zahtevati puno, ali će puno davati.

Zna da udje u problem kada pokuša da “isiluje” pomenutu viziju I kada želi da odigra nerealan pas, ali to ne bi trebalo da bude toliki problem u NBA ligi, gde neće imati toliko slobode.

Vašington je dobio poziv za zelenu sobu i to medju prvom dvanaestoricom, evidentno je da ga i timovi jako visoko kotiraju. Radio je treninge za Majami, Orlando, Minesotu i Atlantu.

Podelite vest: