Draft predstavljanje: Rui Hačimura

Draft

Draft predstavljanje: Rui Hačimura

Draft
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 20.06.2019. Foto: Soaring Down South

12. Rui Hačimura

Gonzaga / Krilni centar / 203cm

19.7 poena, 6.5 skokova, 1.5 asistencija, 1.8 izgubljenih, 59/42/74 šuterski proseci.

(FOTO: Indy Cornrows)

Rui Hačimura će večeras postati prvi igrač u istoriji lige, koji je rodjen u Japanu a izabran je u prvoj rundi drafta. S punim pravom.

Neverovatan radnik. To je ono što je vidljivo golim okom svima koji su Hačimuru gledali iz sezone u sezone, iz utakmice u utakmicu. On je neko ko je pravio neverovatan napredak u sve tri sezone koledž košarke.

Pominje se njegov “plafon” iliti potencijal, kako je jedan od najstarijih igrača na draftu i kako će tim koji ga izabere dobiti gotovog igrača, sa malo mesta za napredak. Poznata izreka kaže “čovek uči dok je živ” i Hačimura je najbolja potvrda.

Japanac je strašan atleta. Veliki raspon ruku, brze noge. Toliko mobilan da mnogi veruju da bi mogao da igra i trojku u NBA ligi.

Hačimura je svojoj igri dodao i šut za 3 poena. Doduše, ispalio je samo 36 pokušaja u protekloj sezoni, ali je pogodio 42% istih. Mnogo je komforniji kada šutira sa visokog posta, ali je ovo samo još jedan dokaz napretka u njegovoj igri.

Nije Hačimura najveštiji sa loptom u rukama tokom pozicionih napada, neće driblingom izbaciti odbranu, ali je pokazao da ima dovoljno kvalitetnu tehniku da nakon skoka u napadu brzo povuče kontranapad i to je jedna od ozbiljnih vrlina.

Hačimura će možda imati problema sa bekovima u početku, možda ni njegova brzina to neće pokrpiti, ali od njega nikada nećete videti odustajanje. Čovek brani svaki napad kao da mu je poslednji u životu. Neverovatan takmičar.

Na kraju dana, tim koji ga izabere sigurno će razmišljati i o azijskom tržištu. Nema sumnje da će pikiranje Hačimure katapultirati njihovu popularnost u Japanu.

Podelite vest: