Draft predstavljanje: Seku Dumbuja

Draft

Draft predstavljanje: Seku Dumbuja

Draft
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 20.06.2019. Foto: Slam

10. Seku Dumbuja

Francuska / Krilo / 206cm

7.7 poena, 3.2 skoka, 1.1 izgubljena lopta, 56/33/77 šuterski proseci.

(FOTO: Playerswiki)

Da ne mažemo oči – Seku Dumbuja je bar godinu dana daleko od ozbiljnijih doprinosa u ligi. Ali isto tako, ima vremena na pretek – najmladji igrac koji ce zaigrati u NBA od postavljanja starosne granice 2005. godine, sršiće Janisov rekord.

Potencijal na svim poljima, tu spora nema, ali kao što smo već rekli trebaće dosta vremena da iz toga proistekne kvalitet. Tim koji ga izabere pucaće svakako na taj neotključani potencijal, svakako ne na spremnost.

Ako ste gledali Dumbuju ove sezone, videli ste od svega po malo i na bljeskove. Pokazao je da napreduje u kreiranju šuta, ali je trojke šutirao 31%, kao da i dalje ne veruje u svoj šut.

Na defanzivnoj strani terena takodje poseduje sve potrebno, ali još uvek prosto zelen. Nekada ispadne zbog nedostatka strpljenja, nekada pokazuje previše respekta. Ali vidi se mogućnost da jednog dana brani sve, ako ne centre, onda u najmanju ruku od 1 do 4.

Lepo se snalazi oko obruča, ali zna da promaši trening polaganja. Solidan šuter, ali neretko šutne i “air ball”. To je cela priča Seku Dumbuje, rad, rad i samo rad.

Koliko god neusavršen, Dumbuja je odigrao čitavu sezonu za Limož. Protiv znatno jače konkurencije od koledža, veliko iskustvo i prednost na ostale momke sa drafta.

Neodoljivo podseća na momente na Paskala Sijakama i nema sumnje da će tim koji ga bude sanjati baš takav ishod.

Podelite vest: