Draft predstavljanje: Taj Džerom

Draft

Draft predstavljanje: Taj Džerom

Draft
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 20.06.2019. Foto: Time Magazine

24. Taj Džerom

Virdžinija / Plejmejker / 197cm

13.6 poena, 5.5 asistencija, 4.2 skoka, 1.5 ukradenih, 1.6 izgubljenih lopti, 44% iz igre, 40% za 3 poena, 74% sa linije slobodnih bacanja.

(FOTO: Streaking The Lawn)

Evo momka čija igra sve više dobija na pažnji kako se draft približava. Taj nije igrač koji će vas zadiviti potezom ili oduzeti dah, ali je jedan i te kako sposoban plejmejker, pravi organizator igre.

Džerom je na Virdžiniji zaradio nadimak „Mr Dependable“ – iliti onaj na koga možete da se oslonite. Stabilnošću, mirnom glavom i ogromnom košarkaškom inteligencijom vodio je svoj tim do NCAA titule.

Nema sumnje da će ekipa kojoj treba kvalitetna organizacija igre, najverovatnije u vidu bekap plejmejkera, videti Džeroma kao idealno rešenje.

Nema sumnje da Taj ima fizičke i atletske nedostatke u odnosu čak i na NBA prosek, ali ima odličnu visinu za bekovske pozicije i igra sa neverovatnom željom i čvrstinom u odbrani čime nadoknadjuje nemanje elitnih proporcija.

Taj je na testiranjima bio drugi najsporiji bek, ali skauti ne trebaju da pogledaju mnogo dalje od NBA finala i debeljuce iz Toronta, Freda Vanvlita, koji je pokazao stručnjacima put – ne igra metar već znanje i srce.

Džerom je do sada odradio treninge za Indijanu, Jutu, Boston, Šarlot i Orlando.

Podelite vest: