Draft predstavljanje: Tajler Hiro

Draft

Draft predstavljanje: Tajler Hiro

Draft
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 20.06.2019. Foto: NBA

17. Tajler Hiro

Kentaki / Bek šuter / 198cm

14 poena, 4.5 skokova, 2.5 asistencija, 1.1 ukradena, 1.6 izgubljenih, 46/36/94 šuterski proseci.

(FOTO: Ridiculous Upside)Tekst

Fanove koledž košarke Hiro podseća na Džej Džej Redika. Sam Hiro rekao je da svoju igru formira u stilu Devina Bukera, pa i nas igrom mnogo više podseća na mladu zvezdu Finiksa.

Iako nije beležio elitne procente, Tajler Hiro smatra se za jednog od najboljih šutera na ovom draftu i kada se pogleda njegova igra lako je uočljivo zbog čega. Kreće se fenomenalno bez lopte i traži prostor da uputi šut, a sam pokret, mehanika, rad noga – to je stvar lepote.

Problem Hira je što isti rad nogama ne postoji u odbrani. Na tom delu terena postaju “lenje”, usporene. Izašao je na testiranje pred draft i to nije baš otišlo u njegovu korist. Hiro ima 8cm kraći raspon ruku od visine, nešto na šta su timovi trenutno alergični. Postalo je važnije imati duge ruke nego znati igrati košarku.

Hiro je u ovom drugom jako dobar. Zna puno, ima prelep šut i igra sa puno emocija. Sa svim nedostacima u odbrani, nema jednog čoveka koji sme sebi da dozvoli da kaže da ne gine u svakom defanzivnom posedu. Daje sve od sebe I zbog toga će postati u najmanju ruku koristan defanzivac.

Podelite vest: