Draft predstavljanje: Zajon Vilijamson

Draft

Draft predstavljanje: Zajon Vilijamson

Draft
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 20.06.2019. Foto: CBS 17

Zajon Vilijamson

Djuk / Krilni centar / 200cm

22.6 poena, 8.9 skokova, 2.1 asistencija, 2.1 ukradena, 1.8 blokada, 2.4 izgubljene, 68/34/64 šuterski proseci.

(FOTO: The Spun)

Šta reći o momku koji je već očarao ceo svet? Zajon je još pre nekoliko godina „kupio“ fanove onim neverovatnim Jutjub snimcima. Momak je na početku srednje škole radio vetrenjače kao od šale.

Potom je došao onaj period pred koledž kada se postavljalo često pitanje, da li je on samo čovek hajlajt ili zna i da igra? Brzo je Vilijamson pokazao o kakvom se talentu radi. Generacijskom.

Nije se ovakva pompa stvorila ni oko jednog igrača još od vremena kada je Lebron Džejms ulazio u ligu, možda ni tada.

Zajon poseduje neverovatne atletske sposobnosti. Pokazao je da ih i te kako dobro zna koristiti u odbrani. U kontranapadu je već sada „one man show“ i svaka ukradena lopta prilika je da se publika ponovo oduševi.

Njegov šut još uvek ne prati ostale kvalitete svakako. Protivničke odbrane će se potruditi da to što više provociraju i da umrtve igru. Koliko će kvalitetan biti na NBA nivou pokazaće sposobnost napretka u pozicionim napadima, to je trenutno najveći znak pitanja – koja će biti njegova uloga u pozicionim napadima?

Srećna zvezda je u veoma važnom momentu ponovo bila naklonjena Pelikanima. Neka probaju da iz ovog prvog pika izvuku mnogo više nego li iz prošlog.

Biće superstar, a nije kraljica drame. Radi sve male stvari kako bi postavio njegov tim u bolju poziciju da pobedi. Saigrači će ga obožavati.

Podelite vest: