Grizliji “kaparisali” Morenta

Draft Memphis Grizzlies

Grizliji “kaparisali” Morenta

Draft Memphis Grizzlies
Autor: Uroš Živković Datum objave: 16.05.2019. Foto: sportingnews.com

Draft lutrija je bila prilično naklonjena timovima koje niko nije očekivao u prva 3, eventualno prvih 5, verovatno ni oni sami, a uprkos tome će imati priliku da biraju sa prve dve pozicije.

Pravo čudo bi trebalo da se dogodi da Pelikansi sa prve pozicije ne izaberu Zajona Vilijamsona, što bi onda, po svoj logici, značilo da će Dža Morent u Memfis. Obojica mladih košarkaša su već imali sastanke sa ova dva tima, kao i sa Njujork Niksima, timom koji će treći birati i deluje da je već sve dogovoreno i da će sam draft biti formalnost, bar što se tiče prve tri pozicije.

Kako preonose pouzdani izvori, Morent je dobio garancije od Grizlisa da će ga oni izabrati i jedino što bi moglo da im pokvari planove je ako ga, kojim slučajem, Pelikansi ne uzmu sa prve pozicije, što je zaista mala verovatnoća da će se dogoditi.

Navijači tima iz Tenesija su već počeli da prave planove za budućnost i očekuju da Dža Morent i Džeren Džekson budu njihova nova okosnica, mnogi bi rekli i mlađa i poletnija verzija tandema Konli-Gasol.

Morent je imao sjajnu prošlu sezonu na koledžu, nastupajući za Marej Stejt. Prosečno je beležio 24.5 poena, 10 asistencija i 5.7 skokova po meču i smatra se jednim od najtalentovanijih igrača, ne samo na ovogodišnjem draftu, nego i godinama unazad. On je jedini igrač u istoriji koledž košarke koji je prosečno beležio više od 20 poena i 10 asistencija po utakmici, makar od kada se vodi ova evidencija, a postao je i prvi igrač još od Drejmonda Grina i 2012. godine, koji je zabeležio tripl-dabl, kada je na “martovskom ludilu” protiv Marketa upisao 17 poena, 16 asistencija i 11 skokova.

Podelite vest: