Lutrija odlučila: Nju Orleansu prvo mesto na draftu!

Draft New Orleans Pelicans

Lutrija odlučila: Nju Orleansu prvo mesto na draftu!

Draft New Orleans Pelicans
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 15.05.2019. Foto: Chicago Tribune

Ono što su želeli, to su i dobili!

Liga je prošlog leta odlučila da promeni pravila lutrije kako bi smanjila šanse timova koji pokušavaju da izgube utakmice da dodju do prvog mesta na draftu. To su i učinili.

Sa najbolje pozicije će birati Nju Orleans Pelikani, tim koji je imao 6% šansi da se dokopa prvog mesta! Kako su se osećali nakon sedmice na lotou u vidu Zajona Vilijamsona pogledajte na sledećem snimku:

Timovi koji su imali po 14% šansi – Klivlend i Finks, ispali su iz prve četvorke. Njujork koji je imao jednake šanse biraće sa treće pozicije. Na četvrtu poziciju ušunjli su se Los Andjeles Lejkersi koji su imali 1% šansi da se domognu prve pozicije. Lebron Džejms je zadovoljan.

Kompletan raspored lutrije:

  1. Nju Orleans Pelikans
  2. Memfis Grizlis
  3. Njujork Niks
  4. Los Andjeles Lejkers
  5. Klivlend Kavalirs
  6. Finiks Sans
  7. Čikago Buls
  8. Atlanta Hoks
  9. Vašington Vizards
  10. Atlanta Hoks (Pik Dalasa)
  11. Minesota Timbervulvs
  12. Šarlot Hornets
  13. Majami Hit
  14. Boston Seltiks (Pik Sakramenta)

(FOTO: Miami News Times)

Novi generalni menadžer Pelikana, Dejvid Grifin, nije mogao da zamisli lepši početak u Nju Orleansu. Pelikani će svakako izgledati drugačije sledeće godine, jer iako je Grifin najavio da će dati sve od sebe da zadrži Entonija Dejvisa, Obrva nije promenio ploču, te i dalje želi da napusti tim. Nju Orleans će svakako dobiti još nekog supertalentovanog klinca zauzvrat, da li će to biti Tejtum, ili možda Ingram, da li više talentovanih igrača – jedno je jasno, budućnost je svetla.

 

Podelite vest: