Padali rekordi, potrošeno više od milijarde – ko je sve izvisio?

Draft NBA Potpisi

Padali rekordi, potrošeno više od milijarde – ko je sve izvisio?

Draft NBA Potpisi
Autor: Datum objave: 20.10.2021. Foto: New York Post

Rani produžeci saradnje

Na ovoj listi naći će se svi igrači koji su pre isteka roka produžili ugovor, a poređaćemo ih po cenama.

Luka Dončić i Dalas Maveriksi.

Sada već uveliko jedan od najboljih košarkaša sveta, sa njegovim Dalasom potpisao je ugovor vredan čak 207 miliona dolara! Ovaj potpis bio je istorijski za ligu, pošto je to prva ruki supermaks ekstenzija, jer je on do tada već dva puta bio u najboljoj petorci lige. Takođe, poslednja godina biće “plejer opcija”, odnosno Dončićeva volja da li želi da ostane u timu za tu sezonu, ili ne.

Tre Jang i Atlanta Hoksi.

U današnjem tekstu povodom MVP trke za predstojeću seoznu, sve je rečeno o ovom momku. Projektovana vrednost njegovog ugovora je oko 172 miliona, a takođe može da poraste do visine Dončićevog ugovora, ukoliko Jang ove sezone bude u nekoj od tri najbolje petorke.

Šej Gildžis-Aleksander i Oklahoma Siti Tander.

Dve sjajne sezone nalaze se iza ovog momka. Nažalost, u prošloj je učestvovao na tek 35 nastupa, ali je i to bilo dovoljno da čelnici Tandera steknu povrerenje u njega i ponude mu maksimalni ugovor. Njegov ugovor je apsolutno isti kao i Jangov. Dakle, sigurnih 172 miliona, a mogućih 207 ukoliko se ove sezone nađe u nekoj od tri najbolje petorke lige.

Majkl Porter mlađi i Denver Nagetsi.

Još na draftu je njegova vrednost dosta opala zbog problema sa povredama, a to je i dalje najveća bojazan što se tiče ovog igrača. Ipak, Denver je rizikovao na samom draftu, to radi i sada. Porter je dokazao da kada nema povreda, donosi fantastičan doprinos ovoj ekipi. On ima zagarantovanih 172 miliona dok će uz određene bonuse taj novac porasti do između 193 i 207 miliona.

Džeren Džekson mlađi i Memfis Grizlisi.

Takođe košarkaš koji je dugo muku mučio sa povredama, ali je svaki put kada je imao priliku da igra, oduševio. Taj slučaj bio je i u prošlogodišnjem plej-ofu kada je bio jedan od najboljih igrača svoje ekipe u seriji protiv Jute. On je potpisao četvorogodišnji ugovor u vrednosti od 105 miliona američkih dolara.

Mikel Bridžes i Finiks Sansi.

Mikel je takođe jedan od najbitnijih karika svoje ekipe i pravi je primer igrača čiji se doprinos ne vidi samo u statistici. Čuvao je šta je stigao tokom celog prošlogodišnjeg plej-ofa i sa Finiks Sansima pao na poslednjem testu, u finalu sa Milvoki Baksima. Ipak, odigrali su iznad svih očekivanja, te će Bridžes kao i drugi saigrači dobro naplatiti prošlu sezonu. On će u naredne četiri sezone zaraditi okruglo 90 miliona dolara, a opširnije o njegovom potpisu pročitajte na ovom linku.

Kevin Huerter i Atlanta Hoksi (65 miliona za četiri godine).

Vendel Karter mlađi i Orlando Medžik (50 miliona za četiri godine).

Robert Vilijams i Boston Seltiksi (48 miliona za četiri godine).

Lendri Šemet i Finiks Sansi (42.5 miliona za četiri godine).

Grejson Alen i Milvoki Baksi (20 miliona za dve godine).

Na linkovima koji su dati iznad možete pročitati opširnije o ovih pet igrača i njihovim ugovorima, a mi se bacamo na glavnu temu ovog teksta. Igrači koji su izvisili, to jest nisu dobili ruki produženje saradnje od svojih timova.

Krenućemo od prvog pika NBA drafta iz 2018. godine i ujedno najvećeg iznenađenja.

Podelite vest: