Predstavljanje “rukija”: Denver Nagets

Denver Nuggets Draft

Predstavljanje “rukija”: Denver Nagets

Denver Nuggets Draft
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 03.07.2023. Foto: Denver Nuggets Twitter

29. pik

Džulijan Stroder / Julian Strawther

Stroder je krilo sa Gonzage. Visok je 200cm, sa solidnim rasponom ruku od 206cm. U protekloj sezoni je posle sile zvane Dru Time bio druga violina jedne od najboljih koledž ekipa.

Džulijan ima još mnogo posla i mnogo učenja na defanzivnom delu terena, ali Bože, koliko je lako zaljubiti se u ovaj skok-šut i ovaj izbačaj.

Stroder je jedan od najboljih šutera na ovom draftu. Izbacuje loptu nešto niže, sa nosa, ali to lako nadoknađuje izbačajem brzine svetlosti. Moram da napomenem da ovo cupkanje prilikom prijema lopte, a pre samog šuta, “koriste” samo veliki šuteri. To mi je nekako oduvek bio pokazatelj samopouzdanja. Stroder je šutirao gomilu NBA trojki na koledžu, iz svih pozicija, iz svakojakih kretnji, ali rezulat, odnosno uspešnost se nisu menjali. Odlika istinskih šutera.

Nadogradio je sebe u smislu da ukoliko mu protivnik izađe previše na šut, može da spusti loptu na parket i napravi prodor ka košu, ali se taj prodor naječešće završava van reketa gde iz punog trka baca flouter, možda i nije pravi flouter već neku guralicu iz trka koja obično ulazi, iako izgleda jako čudno. Kada čovek pogleda snimke pomisli da je taj šut ušao verovatno par puta, ali istražio sam malo dublje i našao da taj “push” šut iz punog trka šutira preko 56%, što je fenomenalno.

Pored gore navedenog, ne može se reći da je kompletan napadač, daleko od toga, ali to je možda i bolje za njega u smislu što će se lakše navići na NBA ulogu. Stroder bi definitivno mogao da ima dugu karijeru u ligi ukoliko se pozabavi defanzivnim manama, što je daleko od neizvodljivog. Ima veliki raspon ruku, što mu daje prednost. Nadajmo se da će mu rad sa NBA trenerima pomoći da oseti prostor malo bolje u odbrani, da se bolje pozicionira prilikom pik & rola. Ove stvari, odnosno činjenica da je slabiji u defanzivi će mu verovatno oduzeti određeni broj minuta u prvoj godini, jer Meloun nikako ne trpi defanzivne propuste, a Stroder će sigurno imati gomilu dečačkih.

Prognoza:

Stroder će čekati šansu kada se igrači iz rotacije budu umorili, neke sitne povrede i težak raspored, da “uleti” i pokuša da zgrabi šansu. Ne očekujem ogromne minute, možda desetak u proseku u prvoj godini i neće nastupati na svakoj utakmici.

Podelite vest: