Predstavljanje “rukija”: Denver Nagets

Denver Nuggets Draft

Predstavljanje “rukija”: Denver Nagets

Denver Nuggets Draft
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 03.07.2023. Foto: Denver Nuggets Twitter

37. pik

Hanter Tajson / Hunter Tyson

Odmah da kažem, mislim da je Hanter jedan od mojih omiljenih igrača ove draft klase, kada pričamo o onim van vrha, iako uz njega ne ide neki veliki potencijal, iako je igrao čak pet sezona koledž košarke, volim ovako, da se tako izrazim jednostavne igrače od kojih znate šta da očekujete i to što od njih očekujete oni ispunjavaju na visokom nivou. Jedan od onih polivalentnih igrača oko kojih ne morate puno da izmišljate, koji mogu da igraju u svakoj postavi, mogu sa svima i svako može sa njima.

Krilo ili krilni centar, Klemson univerzizet, 202cm bez patika, sa rasponom ruku od 208cm.

Tajson je igrao na Klemsonu, kao što pomenusmo, i u svakoj od pet sezona njegova uloga se povećavala, sve do ovih 15 poena i 10 skokova u proseku. Kroz karijeru šutira 37% za 3 poena, ali 40% u prethodne tri godine otkada je veći deo rotacije. Obožava da šutira za tri poena, preko 6 pokušaja po utakmici prošle sezone, 41% uspešnosti. Pritom, bio je jako efikasan i za 2, 58%, kao i sa linije penala, 84%. Ono što mi je odmah zapalo za oko jeste da je Tajson uvek spreman. Njegove ruke su u poziciji za šut, noge blago savijene – uživaće u protoku lopte Denver Nagetsa i neće se libiti. On ne spušta mnogo loptu na parket, nije to njegova igra, ali neće biti sebična, podeliće pas kada je saigrač u boljoj situaciji. Dodatni nivo njegovoj igri donosi korišćenje mismeč situacija na postu, novina koju je uneo protekle sezone i u čemu je bio jako uspešan.

Kao i ostali momci, prelaz iz koledž u NBA košarku biće najizazovniji na defanzivnoj strani. Hanter je “lagan” za krilnog centra, pozicija koju će verovatno igrati u NBA, a reklo bi se i sporiji od klasičnih krila. Tu će se naći u klackalici što se defanzive tiče i biće poprilično ciljan ukoliko ne pokaže rano da može da se nosi sa izazovima.

Prognoza:

Očekuje se da Tajson potpiše “Two-way” iliti dvostrani ugovor, tako počevši već od toga moramo očekivati da više minuta provede u razvojnoj ligi i čeka svoju šansu. Kao što sam već naveo, mislim da ima igru koja može da mu donese ozbiljne NBA minute, ali moraće da prođe određeni period i redosled u rotaciji.

Podelite vest: