Prvi pik sa drafta prvi put na parketu?!

Detroit Pistons Draft

Prvi pik sa drafta prvi put na parketu?!

Detroit Pistons Draft
Autor: Datum objave: 30.10.2021. Foto: NBA Canada

Ovogodišnji prvi pik sa drafta, Kejd Kaningem je prema novinaru Džejms Edvardsu uklonjen sa liste povređenih igrača i biće u protokolu za večerašnji susret protiv Orlando Medžika.

Kaningem je do sada propustio celu predsezonu i prve četiri utakmice u regularnom delu sezone zbog povrede skočnog zgloba. Prvobitno je pretrpeo povredu tokom treninga 1. oktobra kada je trener Detorit Pistonsa, Dvejn Kejsi dao izjavu za novinare da je mladi košarkaš samo izvrnuo zglob, uz to je dodao da je povreda blaže prirode.

Pistonsi su izabrali Kaningema kao prvog pika na NBA draftu 2021. te su očekivanja neverovatno velika od ovog dvadesetogodišnjaka.

Kaningem je u proseku beležio 20.1 poen po utakmici i šutirao 40% za tri poena u 27 utakmica kao brucoš Oklahoma Stejt koledža. Uvršten je u najboljih 12 igrača godine i bio je u prvom timu u celoj Americi.

Pistonsi (0-4) su jedini NBA tim bez pobede. Njihov napad je na poslednjem mestu u ligi po proseku poena (94.0 poena po utakmici) i rejtingu napada (93.6), prema statističkim parametrima.

Podelite vest: