Zajon: “Nikada nisam bio u Nju Orleansu”

Draft New Orleans Pelicans

Zajon: “Nikada nisam bio u Nju Orleansu”

Draft New Orleans Pelicans
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 15.05.2019. Foto: foxsportsasia.com

Možda se nadao Njujorku, ali Zajon Vilijamson će najverovatnije morati da se prilagodi životu u Nju Orleansu.

Kao što ste mogli da pročitate na našem sajtu, Nju Orleans Pelikansi biraće prvi na ovogodišnjem draftu. Biće to drugi put u istoriji franšize da će birati sa ove pozicije, a prethodni put su, tada kao Hornetsi, 2012. izabraili Entonija Dejvisa.

(FOTO: cbssports.com)

Nesumnjivo je da će Pelikansi, ukoliko ne dođe do nekih radikalnih poteza, izabrati Zajona Vilijamsona sa prve pozicije, a budućnost franšize je pukom srećom postala blistavija nego pre nekoliko dana.

Vilijamson je generacijski talenat i po mišljenju mnogih stručnjaka potencijalno najbolji igrač koji će ući u ligu još od Lebrona Džejmsa.

Mladi Zajon je tokom sezone izjavio kako bi voleo da zaigra za Nikse, ali izgleda da će morati da se zadovolji dobrom kuhinjom Nju Orleansa, gde, kako kaže, nikada nije bio.

“Ne, nisam nikada bio” odgovorio je Mariji Tejlor u intervjuu za ESPN, posle saznanja da će Pelikansi birati prvi na draftu.

“Ne znam zbog čega, i dalje sam nervozan. Možda zbog toga što su sve oči bile uperene u mene. Veliki je teret, pošto ne znam gde ću završiti” rekao je Zajon.

U sjajnoj sezoni na Djuku Vilijamson je prosečno beležio 22.6 poena, 8.9 skokova i 2.1 asistencija. Iako su Plavi đavoli važili za prvog favorita za osvajanje NCAA titule, Zajon i njegovi saigrači su sezonu završili porazom od Mičigena, korak pre fajnal-fora.

 

 

Podelite vest: