100 najboljih slobodnih igrača

Slobodni igrači

100 najboljih slobodnih igrača

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 24.06.2023. Foto: USA Today

Kao i svake godine, jedno od najzanimljivijih doba prelaznog perioda u NBA ligi počeće 1. jula, kada se otvara tržište slobodnih igrača.

Preko 120 momaka ostalo je “bez posla”, neki za kratko, neki bogami i za stalno, a mi smo odlučili da napravimo listu najboljih 100.

Pored standardnih podataka, opisaćemo svakog igrača u rečenici, dve i dati svoje očekivanje u smislu za koliko će novca (i da li uopšte) potpisati ovog leta, a kada u narednim danima budemo rangirali igrače po pozicijama, tada ćemo i malo detaljnije zaći u materiju i predstaviti svakog od njih.

Pored imena nekih od igrača videćete skraćenice OSL i OI, a one označavaju “ograničeno slobodne igrače” i igrače koji drže opciju da produže ugovor za sledeću sezonu – OI. Ograničeno slobodni igrači mogu pregovarati sa svima, ali njihov matični tim može da izjednači ponudu koju dobiju sa strane i oni će automatski produžiti ugovor sa svojim dosadašnjim timom. Igrači koji imaju OI mogu da iskoriste opciju i produže ugovor ili da odbiju opciju i postanu potpuno slobodni igrači. Ukoliko neki od igrača sa liste iskoriste svoju opciju, ažuriraćemo listu slobodnih igrača i dodati nove momke.

Na listi se ne nalaze igrači koji bi mogli još uvek da postanu slobodni, ali njihovi matični timovi drže opciju da im produže ugovor na još godinu dana. Ukoliko dođe do situacije da neki od tih igrača ne dobiju produžetak ugovora sa sadašnjim timovima, takođe ćemo ih dodati na listu.

Mislim da je vreme da počnemo!

* Ukoliko ne želite da češljate detaljnije kroz celu listu, na ovom linku možete videti samo konačni spisak 100 najboljih igrača po našem mišljenju.

Podelite vest: