Čeka se samo i zvanična potvrda: Kemba na pragu Bostona!

Boston Celtics Slobodni igrači

Čeka se samo i zvanična potvrda: Kemba na pragu Bostona!

Boston Celtics Slobodni igrači
Autor: Uroš Živković Datum objave: 29.06.2019. Foto: USA Today

Kako prenose pouzdani izvori, Boston Seltiksi i Kemba Voker će ozvaničiti saradnju na 4 godine, vrednu 141 milion dolara!

Kemba Voker je na putu za Boston! Ne samo kako se to obično prenosi kao informacija kada neki igrač treba da potpiše za novu klub, on je zapravo trenutno stvarno u putu ka Bostonu, gde planira da provede čitav sutrašnji dan, kako bi što pre mogao da potpiše ugovor sa Seltiksima (nakon 18h po američkom vremenu).

Iako ćemo sačekati i zvaničnu objavu i potvrdu, možemo već Kembu smatrati novim igračem Bostona.

Nakon definitivnog rastanka sa Kajrijem Irvingom, Deni Ejndž i njegovi saradnici su brzo pronašli rešenje na upražnjenoj poziciji startnog pleja. Da ne zalazimo sada previše u to koliko je to pravo rešenje, naročito ako uzmemo u obzir da se i Kajri u prvi mah činio kao neko ko će biti novi lider tima na duže staze, a svi znamo kako se sve to završilo…

U Šarlotu su bili voljni da zadrže Vokera, svog jedinog All-Star igrača u prethodnih, pa, mnogo godina, naravno da su bili spremni da mu ponude i taj “supermax” ugovor, međutim, uz to nisu mogli da mu ponude i ono što je njemu takođe izuzetno bitno u ovom trenutku karijere – okruženje, odnosno ekipu koja će se boriti za nešto više od pukog plasmana u plej-of.

(Foto: Streeter Lecka/Getty Images)

Kemba Voker je za Hornetse odigrao svih 8 sezona koliko je u najjačoj ligi na svetu. Ova prethodna mu je ujedno bila i najbolja u karijeri, kada je praktično sam doveo svoju ekipu na prag plasmana u doigravanje. Prosečno je beležio 25.6 poena, 5.9 asistencija i 4.4 skoka, uz procenat šuta iz igre od 43.5%, kao i 35.6% za tri poena.

Podelite vest: