Dalas ‘puca’ na Kembu i Midltona?

Dallas Mavericks Slobodni igrači

Dalas ‘puca’ na Kembu i Midltona?

Dallas Mavericks Slobodni igrači
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 01.05.2019. Foto: jsonline.com

Iako je plejof u punom jeku i aktuelna sezona nije ni blizu kraja, polako je počelo sa nagađanjimaspekulacijama gde će završiti igrači kojima ugovor ističe na leto.

Kako prenose američki mediji, Kemba Voker ili Kris Midlton, koji će na leto postati neograničeni slobodni agenti, bi naredne sezone mogli da nastave karijeru u dresu Dalasa. Navodno, Dalas cilja kvalitetne šutere, atlete, ujedno i igrače sa zavidnim iskustvom u ligi.

Ako je suditi po veoma slabim procentima Dalasa, koji je prethodne sezone šutirao tek 32% van linije za 3 poena, pojačanje u vidu jednog od dva pomenuta ‘ol-stara’ deluje kao sasvim logično rešenje.

Kemba Voker je imao sezonu karijere u kojoj je beležio 25.6 poena po utakmici i ukoliko se obistine glasine i pridruži se Dalasu, sigurno bi on i fenomenalni Slovenac, potencijalni ruki godine, Luka Dončić bili izuzetan bekovski tandem.

Sa druge strane, potencijalno potpisivanje Krisa Midltona, koji je uz Adetokumba glavna uzdanica Milvokija ove sezone, se čini za nijansu logičnije rešenje. Luka Dončić se prethodne sezone pokazao kao igrač koji voli da ima loptu u svojim rukama, koji voli da kontroliše igru, a Kemba je takođe igrač sa sličnim karakteristikama. Midlton, koji ove sezone postiže 18.3 poena u proseku, kroz karijeru šutira 38.8% van linije za 3 poena, što je bolje od Kembinih 35.7%.

Pitanje je samo da li će Kris Midlton želeti da napusti Milvoki Bakse, sa kojima ima odličnu sezonu. Sa druge strane Kemba Voker je bliži odlasku, nego li ostanku u Šarlotu, ali nije jedini Dalas koji će pokušati da ga potpiše na leto.

Podelite vest: