Demarkus Kazins promenio agenta

Slobodni igrači

Demarkus Kazins promenio agenta

Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 03.07.2019. Foto: The Spun

Monstruozan pad Demarkusa Kazinsa. Pre samo godinu i po dana nije bilo sumnje koliko će novca dobiti Kazins, znalo se da je maksimalni ugovor spreman, pitanje je bilo jedino koji tim će dobiti jednog od najdominantnijih, ako ne i najdominantnijeg centra lige.

Kazins je u finišu sezone, u to vreme sa Pelikanima, pokidao ahilovu tetivu. Povredu nakon koje se mali broj igrača vrati sa jednakim kvalitetom. Kazinsu to nije pošlo za rukom. Odigrao je 30 utakmica u regularnom delu sezone, ali nije još uvek imao tu poletnost. Onda ponovo te povrede, kvadriceps je stradao na startu plejofa. Vratio se u plejofu, očigledno nespreman, ali ljudima je u glavi jednostavno slika igrača koji bukvalno nije mogao da se odvoji od zemlje – iako moramo dati Kazinsu poene za želju.

Pre nekoliko dana Adrian Vojnarovski, alfa i omega NBA novinarstva, objavio je da tržište za Kazinsa bukvalno ne postoji. Demarkus se nadao jakom jednogišnjem ugovoru, ali po rečima Vojnarovskog, čini se da neće dobiti ni “MLE” u vrednosti od 5 miliona dolara.

Nakon celokupnih dešavanja, Kazins je promenio agente i uposlio moćnog Džefa Švarca. Agenta koji “drži” čak sedam igrača u NBA ligi koji su trenutno obavezani maksimalnim ugovorom.

Tržište je za Demarkusa bilo jako slabo od samog početka, a nakon prvih par dana ono je potpuno presušilo. Sada je na Švarcu da izmisli ekipu u kojoj bi Kazins, konačno potpuno zdrav, mogao da povrati staru slavu.

Podelite vest: