Denis Šruder – gubitnik godine?

Boston Celtics LA Lakers Slobodni igrači

Denis Šruder – gubitnik godine?

Boston Celtics LA Lakers Slobodni igrači
Autor: Datum objave: 13.08.2021. Foto: Hardwood Houdini

Da li ipak nije sve tako crno za Šrudera?

Nećemo ulaziti u to da li je priča o ugovoru koji su Lejkersi navodno ponudili Šruderu uopšte validna (poznati novinar Džejk Fišer rekao je da taj ugovor nikada nije zvanično poslat ovom igraču) pošto je sada svakako kasno za to. Što se tiče ove priče, ljudi uglavnom ne obraćaju pažnju na drugu stranu medalje, koja na kraju dana i ne mora ispasti toliko loša za Denisa, iako trenutno izgleda katastrofalno.

Naime, Šruder je tokom cele prošle sezone bio pomalo nezadovoljan zbog svoje uloge u timu Frenka Vogela, pa je samim tim bilo logično da napusti ekipu iz Los Anđelesa. Činjenica je da se situacija jeste zakomplikovala i da nije dobio ugovor kakvom se nadao i kakav zaslužuje, ali isto tako je činjenica da je potpisao za možda i idealan tim za njega. U Seltiksima Nemac će biti, uz Markusa Smarta, treća violina ekipe, i on će se ove sezone praktično “kladiti na sebe”. Denis ima 27 godina, i pred njim je još mnogo sezona u ovoj ligi, tako da ova jedna i neće biti toliki problem ako opravda očekivnja, pogotovo ako uzmemo u obzir da je otišao u ubedljivo najatraktivniju kratkoročnu opciju za ovu fazu karijere.

Boston ovom košarkašu daje šansu da se pokaže u odličnom sistemu i već sledeće godine kada je ponovo slobodan agent dobije ugovor kakav je priželjkivao ove. A ko zna, možda ostane baš u timu Imea Udoke koji sledeće sezone možda dovede jednu od slobodnih zvezda i samim tim postane deo super-tima. Mnogo je mogućnosti, možda baš ovaj ugovor Šrudera bude najbolji za njegovu karijeru, a poslednju reč svakako ima sezona pred nama.

Podelite vest: