Džabari Parker postaje slobodan igrač, Vizardsi neće iskoristiti opciju u ugovoru

Slobodni igrači Washington Wizards

Džabari Parker postaje slobodan igrač, Vizardsi neće iskoristiti opciju u ugovoru

Slobodni igrači Washington Wizards
Autor: Stefan Stanković Datum objave: 23.06.2019. Foto: Sporting News

Džabari Parker će kroz samo nekoliko dana postati neograničeno slobodan agent, s obzirom da su u Vašingtonu odlučili da ne iskoriste opciju u ugovoru i produže saradnju s njim na još godinu dana.

Ipak, kako prenose izvori bliski i klubu i igraču, obe strane su voljne da nastave saradnju, ali očigledno ne pod postojećim uslovima, odnosno, po sadašnjem ugovoru po kojem bi bivši igrač Milvokija i Čikaga zaradio 20 miliona dolara i naredne sezone, koliko je već zaradio u minuloj.

Najveći problem Vizardsa je manjak novca u budžetu, koji najviše guši papreni ugovor Džona Vola, koji pitanje je kada će uopšte ponovo i zaigrati, a tu su i spekulacije oko novog ugovora za Bredlija Bila, pa samim tim baš i nemaju previše prostora za manevar i za neke luksuzne ponude koje će moći da ponude ovoga leta.

(Foto: Nick Wass/Associated Press)

Ono što je svakako dobro po njih je što su Parker i njegovi predstavnici spremni i na smanjenje plate na godišnjem nivou, ali pod uslovom da se igraču ponudi višegodišnja saradnja, što su, izgleda i u klubu iz prestonice SAD-a voljni da ispune.

Džabari Parker je, nakon trejda iz Čikaga u februaru, za Vizardse odigrao 25 mečeva i na svakom je u igru ulazio sa klupe, a prosečno je beležio 15 poena, 7.2 skoka i nešto ispod 3 asistencije.

Podelite vest: