Džonaton Simons otpušten od strane Vašingtona

"Trejdovi" Slobodni igrači Washington Wizards

Džonaton Simons otpušten od strane Vašingtona

"Trejdovi" Slobodni igrači Washington Wizards
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 07.07.2019. Foto: mymindonsports.com

Ugovor Džonatona Simonsa je u noći drafta trejdovan uz pika druge runde u Vašington Vizardse u zamenu za novčanu nadoknadu. Sada je jasno da je tim iz prestonice želeo Simonsov ugovor jer je bio samo delom garantovan za ovu sezonu i to im je dalo fleksibilnost što se budžeta tiče. Simons je morao biti otpušten do 8. jula kako bi tim izbegao plaćanje celog iznosa i izbegavanje eventualnog poreza na luksuz, Vizardsi su to sinoć i učinili.

Momak koji je oduševio sve igrama u dresu Spursa, nakon što se za mesto u ekipi San Antonija izborio tako što je platio ulaz na kamp slobodnih igrača, protekle sezone izgubio je značajno na važnosti u igri svojih timova. Simons je nastupima u plejofu 2017. godine zaradio unosan ugovor od strane Orlando Medžika.

Džonaton Simons sada postaje jedan od zanimljivijih likova na tržištu slobodnih igrača i opcija timova kojima je potrebna dubina na krilnim pozicijama. Pitanje je ipak postoji li interesovanje za Simonsa, iz dva prosta razloga – njegova igra u defanzivi je znatno opala, a njegov šut spolja nije napravio iskorak.

Podelite vest: