Filadelfija popunjava ekipu

Philadelphia 76ers Slobodni igrači

Filadelfija popunjava ekipu

Philadelphia 76ers Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 02.07.2019. Foto: NBC Sports

Sikserse je napustio Džimi Batler. Džimara je želeo svoj tim, to je i dobio, ali Siksersi nisu sedeli skrštenih ruku.

Prvo je maksimalni ugovor potpisao Tobajas Heris, obavezao se na vernost u narednih pet godina. Siksersi su potom potpisali i igrača koji je Embidu zadavao možda i najviše problema u prethodnim godinama, Ala Horforda.

Kako Majami nije imao prostora u budžetu da direktno potpiše Džimija Batlera, sjajno krilo je će morati prvo da potpiše ugovor sa Filadelfijom, a onda da momentalno bude trejdovan u tim sa Floride. Filadelfija će iz tog dila “izvući” spektakularnog defanzivca, Džoša Ričardsona.

Već sada se može naslutiti da ćemo naredne sezone u Filadelfiji gledati jedan od najboljih defanzivnih timova u poslednjih nekoliko godina. Defanzivno jezgro Ričardson – Simons – Horford – Embid biće strah i trepet za protivnike.

Elton Brend i ekipa znaju da startna petorka sama ne može da izvuče sezonu, te su u prethodna dva dana odradili sjajan posao popunjavajući ekipu sa limitiranim prostorom u budžetu.

Prvo je odlični šuter, Majk Skot, dobio nešto manje od 10 miliona dolara za naredne dve sezone. Skot je u prethodnim godinama iskristalisao sebe kao odličnog šutera sa klupe, u prethodne dve sezone šutira fenomenalnih 40% za 3 poena.

(FOTO: Canis Hoopus)

Filadelfija je ojačala i centarsku liniju iza Embida i Horforda. Kajl O’Kvin je imao slabu sezonu u Indijani, pre svega jer je Mekmilan koristio Sabonisa kao rezervnog centra, te je Kajl bio treći u rotaciji. Ipak, u poslednjih nekoliko godina O’Kvin se pokazao kao jako koristan igrač sa klupe. Inteligentan i jak, može da igra sa visokog posta, a odličan na drugoj strani u odbrani reketa.

(FOTO: Abbie Parr/Getty Images)

Znatno manje novca uzeo je Džejms Enis kako bi se vratio u tabor Siksersa i borio se za titulu, po svojim rečima. Enis je na stolu imao dvogodišnje ponude u MLE (mid level exception – srednji izuzetak u budžetu) iznosu, ali je uzeo tek 4.1 milion za dve godine u Filadelfiji.

(FOTO: Slam)

Poslednji dogovor postignut je sa Šejkom Miltonom. Nekadašnji košarkaš Bruklin Netsa bio je ubedljivo najbolji igrač filijale Siksersa u Delaveru, koja se takmiči u razvojnoj “G” ligi. Milton je postizao tek nešto manje od 25 poena u proseku. Potpisaće četvorogodišnji ugovor.

(FOTO: Philly Voice)

Filadelfija zaista može da se nada visokim dometima naredne godine. Embid, Heris i Simons su za godinu dana stariji i iskusniji. Takodje, imaće veliko leto priprema ispred njih, dok su timu pridodata dva sjajna igrača u Džošu Ričardsonu i Horfordu. Filadelfija je još uvek u potrazi za rezervnim plejmejkerom.

Podelite vest: