Kavaj očekivano odbio opciju, postao slobodan igrač

LA Clippers Slobodni igrači Toronto Raptors

Kavaj očekivano odbio opciju, postao slobodan igrač

LA Clippers Slobodni igrači Toronto Raptors
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 24.06.2019. Foto: Sports Illustrated

Dvostruki MVP finala lige, Kavaj Lenard, odbio je opciju u ugovoru po kojom bi produžio saradnju sa Torontom na još godinu dana i zaradio 21.3 miliona dolara.

(FOTO: Yahoo Sports)

Kavaj je odigrao najbolju sezonu u karijeri i predvodio tim iz Kanade do prvog finala, a potom i do prve titule u istoriji franšize. Potpuno je normalno da svaki tim u ligi želi ovog momka u sastavu, ali koliko njih zaista ima šansu?

Ono što se do sada iskristalisalo jeste da su jedina dva tima sa šansom da poptišu Kavaja naravno Toronto, ali i Klipersi, tim iz Lenardove rodne države.

Opcije:

  • Toronto Reptorsi su u stanju da mu ponude najduži i najisplatljiviji ugovor. Kavaj bi zaradio 190 miliona dolara za 5 sezona u Kanadi. Jasno je šta Toronto nudi, niko drugi u celoj ligi to ne može, a ovde ne mislimo na pare. Reptorsi su šampionski sastav. Dokazano je da mogu da pobedjuju, grad Toronto ga obožava i teško da će negde u ligi naići na vernije i zagriženije navijače.
  • Klipersi Kavaju mogu da ponude ugovor na 4 godine, po kom bi zaradio 48 miliona manje, dakle četvorogdišnji ugovor vredan 142 miliona dolara. Preko godinu dana se spekuliše o Kavajevom povratku kući i koliko mu Južna Kalifornija znači. Klipersi imaju sastav perfektno izgradjen i rupu u sastavu kao idealno upražnjenu za Lenarda, dolaskom u tim Klipersi bi automatski postali jedan od najvećih favorita za titulu.
  • Ostaje i opcija koju je pomenuo Mark Stajn iz Njujork Tajmsa, koja ima dosta smisla. Kavaj bi mogao, po ugledu na Lebrona, da potpiše dvogodišnji 1+1 ugovor, sa opcijom dakle da sledećeg leta ponovo imamo ovaj ples. Jedini razlog iz kog to možda ne bi bilo pametno jeste istorija povreda, iliti jedna teška povreda kvadricepsa koja ga je zadržala van terena gotovo čitavu pretprošlu sezonu.
  • Minimalne šanse ostavljamo Filadelfiji. Pojavila se informacija pre par dana da bi Kavaj možda prihvatio razgovor sa njima, ali po svemu što smo slušali prethodnih godinu dana, šanse tima iz Filadelfije su mizerne. Ostavljamo im malu nadu jer jednostavno imaju tim kojima fali samo jedan igrač Lenardovih kvaliteta da ih “pogura” najmanje do finala lige.

Njujork Niksi i Lejkersi se provlače kao opcija. Ali po našem mišljenju to je više naučna fantastika.

Pridruživanje Lebronu i Entoniju Dejvisu i formiranje supertima jednostavno nije Lenardov modus operandi, nije ono na šta nas je navikao, a i zašto bi? Uspeo je da praktično sam, bez druge utvrdjene zvezde odvede Toronto do titule. Bez namere da omalovažavamo ogroman doprinos Kajla Laurija i Paskala Sijakama.

Njujork možda ima i bolje šanse od Lejkersa, ako Kavaj želi još veći izazov u karijeri. To nešto govori o Niksima, činjenica da su ubedljivo najgori tim od navedenih daje im možda i bolje šanse od Lejkersa u ovoj trci.

“Bucket, bucket.”

Podelite vest: