Kej Di uspešno operisan!

Golden State Warriors Slobodni igrači

Kej Di uspešno operisan!

Golden State Warriors Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 12.06.2019. Foto: people.com

Ozvaničeno je ono čega su se svi plašili – Kevin Durent je pokidao ahilovu tetivu desne noge.

Jedan od najboljih košarkaša lige putovao je na dodatne preglede u Njujork, nakon čega je uspešno operisan. Oporavak od ovakve povrede traje od 8 do 12 meseci.

(FOTO: Bleacher Report)

“Pozdrav svima, hteo sam da sa vama podelim novostim: pokidao sam ahilovu tetivu. Operacija je bila danas i bila je uspešna. LAGANA LOVA.”

“Moj povratak počinje sada! Pored mene su porodica i voljeni i zaista cenimo i poštujemo sve poruke i podršku koju su ljudi poslali.”

“Kao što sam rekao u ponedeljak, bolujem jako, ali biću ok. Košarka je moja najveća ljubav i želeo sam da budem na terenu te noći jer je to ono što ja radim. Želeo sam da pomognem mojim saigračima u potrazi za trećom uzastopnom titulom.”

“Tako je kako je, ponosan sam na sebe jer sam dao sve što sam fizički mogao i ponosan sam na moju braću jer su stigli do pobede. Biće ovo putovanje, ali ja sam stvoren za ovo. Ja sam igrač.”

“Znam da moja braća mogu da dobiju šestu utakmicu i navijaću za njih uz celu “Dub” naciju dok to budu radili” napisao je Durent na svom Instagram nalogu.

(FOTO: NY Times)

Nema sumnje da poslednja dešavanja mogu dovesti do seizmičkih talasa širom lige. Kej Di će uskoro postati slobodan igrač i njegova odluka bila je nešto što najveći deo košarkaškog sveta prosto nije mogao da dočeka.

Veliki broj timova čekao je u nizu, ali sada se to promenilo. Timovi koji žele da igraju glavnu ulogu u napadu na titulu naredne sezone možda nemaju luksuz da čekaju na Durenta. Koliko god glupo zvučalo, ovo je možda i najbolja šansa za Voriorse da zadrže sjajnog košarkaša. Kej Di ima opciju u ugovoru po kojoj bi ostao Ratnik još godinu dana i zaradio preko 31 milion dolara.

Adrian Vojnarovski navodi ipak da je to bukvalno poslednja opcija i da nekoliko timova koji su spremni da i povredjenom Durentu ponude maksimalan ugovor.

Dvostruki mvp finala povredio se prvi put pre nešto više od mesec dana u utakmici polufinala Zapada protiv Hjuston Roketsa. Vratio se na teren, očigledno prerano, u petoj utakmici finala pre nekoliko dana. Proveo je na terenu 12 od prvih 14 minuta meča nakon čega je došlo do kobne momenta.

Podelite vest: