Keli Ubre prioritet Sansa

Phoenix Suns Slobodni igrači

Keli Ubre prioritet Sansa

Phoenix Suns Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 05.06.2019. Foto: Valley of the Suns

Krilni igrač Finiks Sansa, Keli Ubre mladji, postaće ograničeno slobodan u izboru nove sredine prvog jula – glavni cilj uprave tima ovog leta jeste da ga zadrži u svojim redovima.

Ubre je u decembru stigao u Arizonu, Sansi su pravac Vašingtona poslali nezadovoljnog Trevora Arizu. Novi igrač Finiksa oduševio je sve svojim pristupom i kvalitetnim igrama.

(FOTO: Twitter / The Bright Side of the Sun)

U 40 utakmica u narandžastom dresu Ubre je igrao nešto manje od 30 minuta po utakmici. Za to vreme je beležio 16.9 poena, 4.9 skokova, 1.6 asistencija i 1.4 ukradene lopte u proseku.

Prototip je modernog NBA igrača, pogotovo defanzivno. Dugačke ruke, igra “muški” i ne boji se zadatka. Skrenuo je pažnju svojom igrom protiv nekih od najboljih ofanzivaca lige. Pre svega se tu misli na MVP kandidata Džejmsa Hardena.

Sansima ne cvetaju ruže poslednjih sezona. Medjutim, navijači i dalje imaju razloga za optimizam. Devin Buker i Diandre Ejton su medju najtalentovanijim igračima lige, Monti Vilijams je respektabilan trener, imaju solidan prostor u budžetu da konačno dovedu kvalitetnog plejmejkera. Ostanak kvalitetnog krila kao što je Keli Ubre mladji, dodatno bi poboljšalo situaciju u timu.

 

Podelite vest: