Kem Birč tražena roba

Orlando Magic Slobodni igrači

Kem Birč tražena roba

Orlando Magic Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 05.06.2019. Foto: Orlando Magic Daily

Rezervni centar Orlando Medžika odigrao je sjajno u drugom delu sezone.

Kem Birč biće ograničeno slobodan igrač ovog leta, a po najnovijim navodima trebalo bi da bude tražena roba. Šams Karanija prenosi da je nekoliko timova zainteresovano za njegove usluge, a prvi u nizu su Siksersi. Tim iz Filadelfije pokušao je i tokom sezone da trejduje za centra Medžika.

Biće zanimljivo videti kako razmišlja uprava Orlanda. Birč je šansu i dobio tek nakon povrede mladog centra, Moa Bambe. Talentovani mladić će se do početka sezone oporaviti, te bi Birč ponovo bio tek treća opcija (ukoliko Orlando potpiše Vučevića koji je slobodan igrač takodje). Ukoliko Vučević napusti Floridu, Orlando bi zasigurno forsirao Bambu u startnoj petorci i krenuo u reizgradnju tima. U tom slučaju Birč bi bio idealan bekap ponovo.

Birč se za minute izborio sjajnom igra u odbrani pre svega. U napadu je njegova rola limitirana na rolanje nakon pika, ali je i tu svoju funckiju podigao na izuzetno visok nivo. Ima odlične ruke, hvata gotovo sve što je upućeno ka njemu i zaista ima mekan dodir oko obruča.

Bivši student univerziteta UNLV kalio je zanat dve sezone u Evropi, u dresu Ušaka, te nastupao za Olimpijakos u Evroligi, pre nego što je pred početak prošle sezone stigao u NBA i potpisao ugovor sa ekipom Orlanda.

Od povrede Bambe Birč je igrao 15,5 minuta po utakmici. Za to vreme beležio je 6,2 poena i 4,7 skokova u proseku, uz 63,7% iz igre i sasvim solidnih 67% sa linije slobodnih bacanja za centra njegovih karakteristika.

Podelite vest: