Kemba Voker na radaru Seltiksa

Boston Celtics Charlotte Hornets Slobodni igrači

Kemba Voker na radaru Seltiksa

Boston Celtics Charlotte Hornets Slobodni igrači
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 26.06.2019. Foto: sportingnews.com

Posle mnogobrojnih ekipa koje su pokazale interesovanje za Kembu Vokera, u red za usluge sjajnog plejmejkera stali su i Boston Seltiksi.

(FOTO: masslive.com)

Tražena “roba” je Kemba Voker ovih dana. Interesovanje za sjajnog plejmejkera Šarlota pokazali su Los Anđeles Lejkersi, Dalas Maveriksi, spominjali su se i Njujork Niksi, a sada su u konverzaciju ušli i Boston Seltiksi.

Više nema ni govora o tome da će Kajri Irving nastaviti saradnju sa najtrofejnijom franšizom u istoriji NBA lige, pa iz tabora Bostona traže zamenu za svoj ol-star plejmejkera.

Iako je Kemba Voker izjavio da je ostanak u Šarlotu prioritet, Deni Ejndž i Seltiksi istražiće opciju da privole ol-stara Hornetsa da izabere dolazak u Masačusets, preneo je Mark Stajn.

Sjajni plejmejker Šarlota ima odličnu sezonu iza sebe. Beležio je prosečno 25.6 poena, 5.9 asistencija, 4.4 skokova, 1.3 ukradenu loptu, a odigrao je svih 82 utakmice za Hornetse.

Draftovan je 2011. od strane tadašnjih Bobketsa, a sadašnjih Hornetsa, franšize za koju i danas nastupa. Ukoliko se odluči za ostanak u jedinom dresu za koji zna u NBA ligi, moći će da potpiše petogodišnji supermaks ugovor vredan 221 milion.  Odlazak iz Šarlota koštao bi Vokera potencijalnih 81 milion zelenih novčanica, s obzirom da je četvorogodišnji ugovor vredan 140 milion dolara maksimalno što Kemba može da izvuče.

Podelite vest: