Klipersi pokupili Rodnija Mekgrudera

LA Clippers Miami Heat Slobodni igrači

Klipersi pokupili Rodnija Mekgrudera

LA Clippers Miami Heat Slobodni igrači
Autor: Nikola Nedeljković Datum objave: 09.04.2019. Foto: Hoops Habit

Sada već bivši igrač Hita bio je kolateralna šteta u pokušaju tima da se spusti ispod granice za luksuz. Pokušaj je uspeo jer je ugovor Mekgrudera sa liste otpuštenih pokupio tim iz Los Andjelesa.

Mekgruder je bio bitan deo rotacije ekipe Majamija u protekle tri sezone. Igrač koji se ponosio poslom koji obavlja u odbrani i koji je sposoban da u odredjenoj meri širi protivničke odbrane na drugoj strani. Valja pomenuti i da je Mekgruder bio jedan od najboljih ofanzivnih skakača u ligi, što se bekova tiče.

Još jedan u nizu dobrih poteza uprave Klipersa otkada je Džeri Vest stigao u tim. Klipersi se nadaju da će sledeće sezone dovesti dve zvezde sa kojima će potpisati maksimalni ugovor. Ako se to desi, ekipi će trebati kvalitetni igrači sa malim ugovorima, a Mekgruder svakako ispunjava taj kriterijum – sledeće sezone zaradiće oko 1.9 miliona dolara ukoliko mu Klipersi ponude kvalifikacionu ponudu.

Rodni neće nažalost moći da nastupa u plejofu za svoj novi tim jer je otpušten nakon prvog marta, što je bio krajnji rok za igrače da potpišu ugovore sa svojim novim timovima kako bi bili registrovani za doigravanje.

Podelite vest: