Lens Stivenson gotovo sigurno karijeru nastavlja u Kini!

LA Lakers NBA Slobodni igrači

Lens Stivenson gotovo sigurno karijeru nastavlja u Kini!

LA Lakers NBA Slobodni igrači
Autor: Aleksandar Pandžić Datum objave: 01.08.2019. Foto: Yahoo Sport UK

Kako prenosi Kris Hejns, novinar Yahoo-a, prošlogodišnji član Los Anđeles Lejkersa, Lens Stivenson, odlučio je da svoju karijeru nastavi u Kini, gde će igrati za Liaoning Flying Leopardse, sa kojima je dogovorio jednogodišnju saradnju vrednu 4 miliona dolara.

Nekadašnji igrač Indijane, Šarlota, Klipersa, Memfisa, Nju Orleansa, Minesote i Lejkersa, možda i iznenađujuće, nije našao tim u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu u proteklih par nedelja, te se, još uvek nezvanično, opredelio za Kinu, gde bi trebalo da bude jedan od glavnih i najkvalitetnijih igrača lige.

Svoju najbolju košarku je igrao u Indijani, gde je bio jedan od ključnih šrafova ekipe u sezonama 2012/2013 i 2013/2014, kada si Pejsersi igrali dva finala Istoka u nizu.
U sezoni 2013/2014  je prosečno imao 13.8 poena, 7.2 skokova i 4.6 asistencija, ali čini se da će najviše ostati upamćen po čvrstoj i srčanoj odbrani protiv ekipe Majamija, ali i čuvenom duvanju u uho Lebronu Džejmsu tokom jedne utakmice finala Istoka.

Nakon prve epizode u Indijani, uglavnom je lutao po NBA ligi nastupajući za nekoliko timova, ali nije to bio onaj Lens iz doba Pejsersa.

Sigurno je da Lens poseduje određeni kvalitet, i sigurno je da, ukoliko bude imao dobru sezonu u Kini, možemo naredne godine da ga očekujemo u nekom NBA timu. Ukoliko on to bude želeo.

Podelite vest: