Mladi Hrvat napustio San Antonio

San Antonio Spurs Slobodni igrači

Mladi Hrvat napustio San Antonio

San Antonio Spurs Slobodni igrači
Autor: Datum objave: 12.10.2021.

Mladi reprezentativac Hrvatske koji je ove godine dočekao debi za seniorski tim svoje države, Luka Šamanić, nakon dve godine provedene u San Antonio više nije član Sparsa.

Ovako nešto bilo je i za očekivati obzirom na Lukine partije u predsezoni koja je u toku. Greg Popovič davao mu je minutažu na kašičicu, gde Šamanić nije uspeo da se prikaže u najboljem svetlu, stoga je jedini logičan splet dogadjaja bio da mladi Hrvat napusti redove San Antonia i sreću potraži na drugom mestu.

Da podsetimo, Luka Šamanić stigao je u redove San Antonia 2019. godine gde je bio biran kao 19.pik prve runde na draftu, a pre toga je na starom kontinentu nosio dresove Barselone, gde je bio član mladjih selekcija i nije dočekao debi za prvi tim, i ljubljanske Olimpije, odakle se i otisnuo na put u najjaču ligu na svetu. Po dolasku u Ameriku odredjeni period je proveo u filijali Sparsa, Ostinu, da bi nakon kraćeg perioda bio priključen ekipi Grega Popoviča. Prvu sezonu Luka je u proseku imao nešto više od 5 poena, 3 skoka i 2 asistencije, dok je u drugoj sezoni bio na proseku od nešto manje od 4 poena i 2 skoka po meču.

Podelite vest: