Netsi nastavljaju da “čiste” budžet – bez produžetka saradnje za Holisa-Džefersona

Brooklyn Nets Slobodni igrači

Netsi nastavljaju da “čiste” budžet – bez produžetka saradnje za Holisa-Džefersona

Brooklyn Nets Slobodni igrači
Autor: Uroš Živković Datum objave: 18.06.2019. Foto: New York Post

Ronde Holis-Džeferson, momak sa trenutno najdužim igračkim stažom u Bruklinu, napustiće ovaj tim kao neograničeno slobodan igrač, pošto Netsi nisu želeli da mu ponude takozvanu kvalifikacionu ponudu i zadrže ga na još godinu dana.

Nakon trejda Alena Kreba početkom juna, ovo je drugi potez Bruklina kojim oslobađaju određenu svotu novca u budžetu i tako prave mesta za dva “max” ugovora za koje se očekuju da će ponuditi dvojici superstarova ovoga leta. Odbijanjem da mladom igraču produže saradnju tom početnom ponudom koja iznosi 3.94 miliona dolara, Netsi su oslobodili i dodatno novca, tačnije, nisu ga “zarobili” i moći će njime da raspolažu od početka prelaznog perioda, što je svakako od izuzetne važnosti.

(Foto: J. Conrad Williams Jr/Newsday)

Holis-Džeferson je u Bruklinu proveo 4 godine. Nakon svoje ruki sezone ispresecane povredama, te ne tako sjajno odigrane druge, konačno je u sledećoj počeo da pokazuje svoj pun potencijal. Prosečno je beležio 13.9 poena, 6.8 skokova i 2.5 asistencije po meču.

U protekloj sezoni minutaža mu je osetno opala, samim tim i učinak – 8.9 poena, 5.3 skokova i 1.6 asitencija, ali je u doigravanju imao neke izuzetne partije i davao je odličan doprinos sa klupe. Na 4 odigrane utakmice beležio je 13.3 poena i 3 skoka, za svega 15.5 minuta igre.

Iako u Bruklinu ostavljaju mogućnost da tokom leta vrate svog igrača uz novi ugovor, naročito u slučaju da im propadnu planovi oko dovođenja nekih velikih zvezda, deluje da se ovaj momak već oprostio od navijača i okrenuo potrazi za novim izazovima.

Ono što ovog krilnog igrača posebno karakteriše je odlična igra u defanzivi i sposobnost da brani nekoliko pozicija i brojni stručnjaci i analitičari prognoziraju da će Holis-Džeferson biti izuzetno tražena roba ovoga leta. Činjenica da ima svega 24 godine i da svojom raznovrsnošću u igri može da doprinese na više nivoa, kao i da mu nije problem da li će mečeve počinjati kao starter ili u igru ulaziti sa klupe, čine ga samo još traženijim.

Podelite vest: