Ništa neočekivano, Kajri Irving postaje slobodan agent

Boston Celtics Slobodni igrači

Ništa neočekivano, Kajri Irving postaje slobodan agent

Boston Celtics Slobodni igrači
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 13.06.2019. Foto: stadiumastro.com

Superstar Boston Seltiksa odbio je opciju u ugovoru sa najtrofejnijom franšizom u istoriji lige, pa će tako ostati bez 21 miliona dolara i 1. jula postaće slobodan agent.

(FOTO: bleacherreport.com)

Kako je bilo i očekivano, Kajri Irving iskoristio je opciju u ugovoru sa Bostonom, koja mu omogućava da 1. jula potencijalno promeni sredinu i potpiše za neku drugu franšizu, objavio je novinar Šems Čaranija.

Na taj način Irving se odrekao sume od 21 miliona dolara, ali će uskoro moći da potpiše ugovor sa bilo kojom franšizom, uključujući i, naravno, Seltikse.

Za usluge šestostrukog ol-stara zainteresovani su Bruklin Netsi, kao i Njujork Niksi, a spekulisalo se da bi Irving rado ponovo zaigrao sa Lebronom Džejmsom, što bi značilo i odlazak u Los Anđeles Lejkerse.

U sezoni u kojoj je prosečno beležio 23.8 poena i 6.9 asistencija, Irving i Seltiksi su prolazili kroz velike probleme, čiji je epilog bilo i ispadanje u drugoj rundi plej-ofa. Prilično ubedljivo, sa 4:1, Seltiksi su eliminisani od strane Milvoki Baksa, a najviše kritika za poraz pretrpeo je upravo Irving.

 

Podelite vest: