Ništa od dogovora, Al Horford napušta Seltikse

Boston Celtics Slobodni igrači

Ništa od dogovora, Al Horford napušta Seltikse

Boston Celtics Slobodni igrači
Autor: Nikola Milenković Datum objave: 19.06.2019. Foto: nbcboston.com

Iako je bilo najavljivano da će Al Horford potpisati novi ugovor sa Bostonom, dve strane nisu našče zajednički jezik i veteran će napustiti ekipu.

(FOTO: cbssports.com)

Nisu se domogli Entonija Dejvisa, Kajri Irving će skoro sigurno napustiti ekipu, a po svemu sudeći Seltiksi će ostati bez još jednog važnog šrafa ekipe.

Kako prenosi ESPN, Al Horford će ipak testirati tržište i neće potpisati novi ugovor sa Bostonom, kako je najavljeno. Pregovori između dve strane bili su neuspešni zbog razlike u Horfordovim zahtevima i onome što Seltiksi nude.

Scenario je trebalo da glasi da Horford iskoristi opciju u ugovoru, postane slobodan agent, a zatim potpiše trogodišnji ugovor sa Bostonom. Međutim, dve strane nisu uspele da se dogovore jer je igrač želeo četvorogodišnji ugovor.

Odlazak Horforda mogao bi jako da potrese Seltikse, s obzirom na njegovo iskustvo i igračke kvalitete. Bivši igrač Atlante potražiće novu sredinu, a cilj će biti potpisivanje četvorogodišnjeg ugovora koji bi bio vredan oko 100 miliona dolara.

Petostruki ol-star prosečno je beležio 13.6 poena i 6.7 skokova u prethodnoj sezoni, u kojoj su Seltiksi zaustavljeni u polufinalu Istoka od Milvoki Baksa.

 

Podelite vest: