Nova pojačanja u Juti, polako se sklapaju kockice

Slobodni igrači Utah Jazz

Nova pojačanja u Juti, polako se sklapaju kockice

Slobodni igrači Utah Jazz
Autor: Uroš Živković Datum objave: 03.07.2019. Foto: NBC Sports

Vrlo prometno je ovih dana u Solt Lejk Sitiju, bar kada su u pitanju dolasci novih igrača. Ugovore sa Džezerima potpisali su danas Džef Grin i Emanuel Mudiej, obojica na godinu dana.

Nakon Majka Konlija koji je stigao putem trejda, te Bojana Bogdanovića i Eda Dejvisa koji su kao slobodni igrači došli u klub, Juta je dobila i nova dva člana.

(Foto: Stephen Gosling/Getty Images)

Mora se priznati, sjajan posao rade u upravi Džeza, nakon kompletiranja nove, izuzetno jake startne postave, na red je došla i klupa, a protekle noći su u relativno kratkom periodu dovedena dva igrača za poprilično jeftine iznose – Grin će zaraditi 2.5 miliona dolara, dok se za Mudieja ne zna tačna cifra, ali se spekuliše da je u istom rangu, eventualno koji dolar više.

Grin je neko ko, gledajući samo prethodnih par sezona, i nema baš previše sreće, ako govorimo o finansijskom aspektu, pre svega, čak je i Dvejn Vejd imao jedan zanimljiv tvit apropo toga.

Jednostavno, ako pogledamo koji sve igrači dobijaju neke basnoslovne ugovore, neverovatno je da igrač kalibra Džefa Grina već treću godinu zaredom potpisuje jednogodišnji ugovor za veteranski minimalac. Pored neverovatnog iskustva koje poseduje, Grin je igrač koji se vrlo lako adaptita igri bilo kog tima i godinama unazad je bio neizostavni član rotacije svake od ekipa za koje je nastupao.

U prethodnoj sezoni igrao je za Vašington Vizardse, počeo je čak 44 meča kao starter, a prosečno je beležio 12.3 poena i 4 skoka.

Sa druge strane, Emanuel Mudiej je momak koji je i dalje velika enigma u NBA okvirima. Nakon možda preranog otpisivanja od strane Denvera i još jedne sezone za zaborav u Njujorku usled problema sa povredom, pre svega, Mudiej je ovu proteklu odigrao na jednom izuzetnom nivou i bila mu je to najbolja sezona u karijeri do sada.

(Foto: Mary Altaffer/Associated Press)

Ipak, treba uzeti u obzir da je to bilo u dresu Niksa i da oni u poslednje vreme baš i nemaju igrački kadar koji se može nazvati kvalitetnim, pa tamo i svaki iole prosečan igrač može da dođe do izražaja. Mudiej je, u principu, dosta talentovan momak koji još ima prostora za napredak i razvijanje, a navodno su upravo on i njegov agent lobirali da igrač pređe u Jutu, baš zbog rada sa trenerom Snajderom i učenja od legendarnog Majka Konlija, sa kojim će momak rođen u Kinšasi činiti taj tandem plejmejkera.

On je protekle sezone beležio 14.8 poena, 3.9 asistencija i 3.3 skoka, za nešto preko 27 minuta igre u proseku.

Podelite vest: